Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 05.09.2011.
08:00
novosti.rs A

Majorka, dragulj Beleara

Majorka je idealno mesto za odmor od ranog proleća do pozne jeseni, jer je prosečna temperatura oko 27 stepeni, što boravak na ovom prelepom ostrvu čini još prijatnijim.

Majorka, odmor za oči i dušu
 

Najveće ostrvo Baleara, ali i celokupne Španije, nudi uživanja za sve vrste turista - mladi će se opustiti u noćnim klubovima i barovima na plaži u glavnom gradu Palmi, kao i mestima Kan Pastilja i El Arenal, dok miran odmor na plaži pružaju Palma Nova i Paguera.


Žurke

Svetski poznate diskoteke biće pravi provod i za najveće ljubitelje žurki. U najpoznatijim turističkim zonama dominira velika peščana plaža, ali u blizini ima i dosta malih uvala za one koji vole da se osame.

Diskoteke nude ludi provod
 


Kan Pastilja je dobro povezana sa centrom Palme, pa turisti koji žele da učestvuju u noćnom životu glavnog grada, a nemaju dovoljno novca da u njemu i odsednu, treba da razmišljaju i o ovoj destinaciji. U nastavku se nalazi Plaja de Palma, odnosno El Arenal, koja se prostire pored peščane plaže u dužinu od oko šest kilometara, a poznata je po luksuznim hotelima sa najvišim kvalitetom usluge. Ovde se nalazi i najveći akvapark na Balearima, koji je i među najvećim u Evropi.


Porodice

Zapadno od glavnog grada Palma de Majorka su letovališta Palma Nova ili Paguera, koji će svojim sadržajem zadovoljiti sve ljubitelje prirode i odmora u laganom ritmu. Palma Nova obiluje plažama sa sitnim peskom, na kojima je mnogo ponuda za različite sportove na vodi, kao i veliki broj restorana svih svetskih kuhinja. Paguera je popularno primorsko mesto u velikoj lepoj uvali, od aerodroma je udaljeno 35 kilometara, koje je jedno od najpoznatijih za porodičan odmor. Izrazito je mirno i noću, jer ga žurke zaobilaze.

Pripremite se za uživanje na Majorci
 


Većina hotela sa četiri i pet zvezdica imaju uslugu na najvišem nivou kada je u pitanju letovanje sa decom. Inače, za odlazak sa decom u hotelima postoje popusti do 50 odsto.


Atrakcije

Turisti koji se nađu na Majorci svakako bi trebalo da odvoje jedan dan da obiđu glavni grad i njegovo staro jezgro. Katedrala i palata Almudaina izgledaju predivno pod noćnim osvetljenjem.

Palata Almudaina
 


Brodićem se obilazi ostrvo i njegovi mnogobrojni zalivi i pećine, do kojih se ne može stići automobilom. Manastir Valdemosa, u kome su Šopen i Žorž Sand proveli zimu, naročito je privlačan za turiste.


Vozom koji se kreće kroz planinski predeo može se za sat vremena stići do gradića Soler, u kome posetioci imaju priliku da se voze prvim električnim tramvajem na ovom ostrvu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online