Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.08.2011.
08:00
Vestionline A

Pivski duh Praga

Ministar inostranih poslova Češke Karel Švarcenberger nedavno je u Pragu otvorio Muzej pivare Staropramen, koji će posetiocima približiti duh Praga i upoznati ih sa istorijatom proizvodnje ovog piva.

Muzej pivare Staropramen

Ovaj moderni centar, u koji je uloženo 1,2 miliona evra, posetioce vodi na putovanje koje počinje 1869. godine i traje sve do današnjih dana.

Gosti mogu iz prve ruke da saznaju kako se unapređivao proces proizvodnje Staropramena i na kraju muzejskog "putovanja" mogu da probaju pivo u baru, koje se služi u ručno izrađenim čašama.

Šef marketinga kompanije StarBev, koja je vlasnik brenda Staropramen, Frederik Lendmeje je istakao da je Staropramen pivo raslo i razvijalo se ruku pod ruku sa Pragom, zbog čega je namera bila da se u muzeju prikaže zajednički duh piva i grada.

"Staropramen je praško pivo broj jedan u svetu, zbog čega mi kažemo da svetu izvozimo duh Praga", istakao je Lendmeje.

Prema njegovom objašnjenju, pivara je, zbog toga, izabrala da se u reklamnoj kampanji osloni na legendu o princezi Libuš, koja je u šestom veku predvidela da će nastati uspešan grad na mestu na kojem su bila samo polja.

Lendmeje je najavio da će ova pivara u narednim kampanjama predstaviti i ostale legende o Pragu.

Izvršni direktor kompanije StarBev Alan Bejon smatrao da je Staropramen pivo sa ogromnim potencijalom da postane pivo poznato u svim krajevima sveta.

"Ne govorimo danas o Staropramenu kao o globalnom brendu, mi nismo u ligi svetski poznatih marki, ali je naša namera da unapredimo položaj ovog piva", objašnjava Bejon.

Luksuzni muzejski kompleks pivare

StarBev je vodeća centralnoevropska pivarska grupa osnovana 2009. godine koja je tržišni lider u tri zemlje i među dva ili tri vodeća u ostalim u kojima postoji.


Grupacija ima 20 marki piva, od kojih su neka najprodavanija u matičnim zemljama, a licencno pakuje marke među kojima su Beks i Stela Artoa.

Staropramen se prodaje u 30 zemalja sveta, praško je pivo broj jedan u svetu. Namera StarBeva je da se prodaja proširi na druga tržišta, a azijsko je fokus u 2012. godini.

Menadžerka za odnose sa javnošu Apatinske pivare, koja je deo grupacija StarBev, Sanja Ivaniš je podsetila da je ova pivara prošle godine počela proizvodnju Staropramena u Srbiji.

"Za prvih godinu dana proizvodnje u Srbiji potražnja za ovim pivo je duplo veća od naših poslovnih planova", rekla je Ivaniš.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online