Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 29.05.2011.
13:25
Politika A

Uskoro otvaranje restorana na Avalskom tornju

Restoran na vrhu Avalskog tornja, kao i restoran-baštu u njegovom podnožju, uskoro bi trebalo da otvori firma "Avalon palas" koja je i vlasnik "Daf" fast-fud restorana.

Pogled s vrha tornaj

Beogradska firma "Avalon palas" biće zakupac kafeterije pri vrhu Avalskog tornja, kao i restorana i letnje bašte u podnožju ove građevine. Preduzeće koje je, između ostalog, vlasnik robne marke "Daf" čiji se fast-fud lokali nalaze na nekoliko prestoničkih lokacija, dalo je najbolju ponudu na javnom konkursu za petogodišnji zakup prostorija. Predrag Stefanović, direktor marketinga ove firme, kaže da će kafe pri vrhu i bašta na prilaznom platou tornju proraditi početkom juna. Nijedna od tri celine neće biti u sastavu "Daf" lokala, već će predstavljati zasebne ugostiteljske objekte.


"U kafeteriji koja će se zvati 'Avalon klub' ispod vidikovca napravićemo atmosferu kao u avionu. Jer pogled sa tornja, posebno kad se ispod njega spuste oblaci, stvara utisak kao da ste u letelici. Goste će služiti profesionalne stjuardese. U ponudi će biti hladna jela poput sendviča i poslastica, kao i veliki izbor pića. Ekskluzivitet u vinskoj karti biće 'zlatna rakija', koja sadrži opiljke ovog plemenitog metala, a točiće se u 'svarovski' čašama", objašnjava Stefanović.


Takva ponuda upućuje na luksuzni restoran, ali cene će biti formirane u saradnji sa JP "Emisiona tehnika i veze" i biće korektne.


"U toku sezone, dok traje radno vreme vidikovca, posetioci će moći da dođu u 'Avalon klub' uz kupljenu ulaznicu za obilazak tornja. Kafeterija će raditi i uveče, kao i van sezone kad vidikovac ne radi, ali će tada morati da se rezerviše mesto", kaže Stefanović.


Posle isteka ugovora, postoji mogućnost produženja "mandata" zakupcu na još pet godina. Pošto kafeterija proradi, "Avalon palas" će se posvetiti adaptiranju restorana u podnožju koji, prema odredbama ugovora, mora da otvori vrata za goste do marta 2012.


"Projekat za restoran postoji i investicija je velika. U tom prostoru od 210 kvadrata otvorićemo objekat u kojem će biti sve vrste mesa, a organizovaćemo i dane kada će se služiti meso koje kod nas ne može da se nađe, poput losa ili aligatora", kaže Stefanović.


Za otvaranje kafeterije čeka se odobrenje republičke Direkcije za imovinu, a potom sledi i zvanično potpisivanje ugovora između "Emisione tehnike i veza" sa zakupcem.

Ponedeljak 06.06.2011. 21:03
ajte vise.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online