Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 01.03.2011.
09:27
Mondo A

Da li ipak ići u Egipat i Tunis?

Kakve su prognoze za predstojeću turističku sezonu za ove severnoafričke države i koliko Srba će letovati tamo.

Kako će se politički nemiri u Egiptu i Tunisu odraziti na predstojeću turističku sezonu? Svi koji su "pikirali" ove dve severnoafričke zemlje za letovanje nadaju se, naravno, bezbednoj situaciji i znatno nižim cenama. O tome se već vode i mini debate na Internetu, posetioci sajta Oceni.rs uveliko razmenjuju iskustva o letovanju na ovim destinacijama... Šta je realno očekivati?

Egipćani i Tunižani koje smo sreli u Beogradu su nas sa širokim osmehom uveravali da će sve biti u najboljem redu, s ponosom govore kako su njihove zemlje slobodne i da turisti već počinju da dolaze.

Predivna obala Tunisa
 

Srpske turističke radnike izgleda nisu u to ubedili, jer većina još uvek okleva sa aranžmanima za ove destinacije.

Komercijlni direktor Big blue Boban Šćepanović kaže da ova agencija očekuje smirivanje situacije i nada se da će već za desetak dana moći da objave svoje prve cenovnike za Tunis i Egipt, ali priznaje da se potencijalni putnici vrlo malo interesuju za letovanje u ovim zemljama.


Direktorka agencije Eurojet Mirjana Vlajić tvrdi da će kada se situacija stabilizuje biti kasno, jer će se ljudi sada odlučivati za svoje letovanje da bi iskoristili popuste i plaćali na rate.

"Bojim se da Tunis i Egipat ove godine neće imati svoju klijentelu", dodaje ona.

Mirjana Vlajić smatra da njene kolege iz ovih zemalja neće spustiti toliko cene da ponovo budu pristupačni srpskom tržištu, dok pr Kon Tikija Milica Žarković tvrdi da će cene biti znatno niže i da će upravo to privoleti turiste.

Ako je suditi prema onome što smo čuli od generalnog menadžera Tunisaira za Srbiju, BiH i Hrvatsu Faruka Ben Zine cene će biti niže, ali samo do početka leta. Već od jula očekuje da će sve biti kao i prethodnih godina.

U prilog njegovom optimizmu ide i činjenica da u zemljama poput Velike Britanije, Danske, Holandije, Švedske i Italije više nije na na snazi upozorenje građanima da u Egipat i Tunis putuju samo ako moraju.

I dok druge srpske turističke agencije vrte glavom kada su ove dve afričke destinacije u pitanju Kon Tiki je još 21. februara objavio svoje ponude za Hurgadu i Šarm el Šeik.

Prvi polazak je već 14. marta.

Ako vas zanimaju i cene: najjeftiniji desetodnevni aranžman na bazi polupansiona u hotelu sa tri zvedice staje 299 evra. Tu nisu uračunate aerodromske takse, koje iznose 49 evra, i troškovi egipatske vize od 15 američkih dolara.

Oni koji su se nameračili da odsednu u Hiltonu za ol-inkluziv uslugu u ovom periodu moraće da izdvoje oko 680 evra po osobi.

Tunižanska agencija SunLine, koja posluje i u Srbiji, već je objavila svoj prvi cenovnik za predstojeće leto.

Sedam dana ol-inkluziv usluge u Susu u hotelu sa tri zvezdice početkom juna ili krajem septembra staje 359 evra. U Susu u avgustu u hotelu sa pet zvezdica možete letovati i za 929 evra.

Utorak 01.03.2011. 17:43
Пошто ће сад у Египту да дође демократија, бартска власт ове наше, све их исти отац направио... наравно да ће се ићи... па ко се врати жив, ко мртав...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online