Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.02.2011.
08:00
Vestionline, Net.hr A

Destinacije za one sa plitkim džepom

Zahvatila vas je recesija, nemate novca, a žudite za dalekim putovanjima? Donosimo vam popis jeftinijih destinacija koje možete da posetite, a da ne ispraznite račun u banci.

Indija

Pogled na Himalaje
 


Već godinama Indija glasi za jeftinu destinaciju, i to mnogi znaju. Ali možda ne znate da Indija ima puno više da ponudi osim bolivudskih filmova i Tadž Mahala. Šta kažete za putovanje na sever? Penjanje u Ladaku, gde su planinski vrhovi veličanstveni, a vazduh svež. Ili šta kažete na surfovanje u Port Bleru, u zalivu Bengal? Ove destinacije pružiće vam pravu avanturu za malo novca. Najjeftiniji smeštaj je u Port Bleru u hostelu Jut, noćenje je 1,25 dolara.


Nepal

Nepal je raj za turiste
 


Dom Mont Everesta već se dugo nalazi na popisu putnika koji su u potrazi za jeftinim destinacijama i već decenijama važi za jedno od najboljih odredišta za one s plitkim džepom. Ova država u južnoj Aziji, bez izlaza na more, putnicima nudi puno toga, a najvažnije od svega je da nije skupo.


Indonezija

Indonezija je oduvek privlačila veliki broj turista

 

Iako je u poslednjih nekoliko godina zbog svega što se događalo izgubila svoje dragoceno mesto sa liste mnogih putnika, Indonezija ima puno toga da ponudi. Ostrvska država u jugoistočnoj Aziji može da se pohvali predivnim plažama. A sve dok se držite podalje od najpopularnijih turističkih destinacija, vaš račun neće biti opterećen.
 

Iran

Teheran, glavni grad Irana

 

Iran? Isti onaj Iran koji je Buš uvrstio u "Osovinu zla"? Zaboravite na takvu propagandu i prepustite se zemlji koja će zadovoljiti sve vaše prohteve. Za početak – jeftino je: za 25 dolara na dan možete da spavati u pristojnom hotelu i jedete koliko vam srce želi. Ono što nećete videti u Iranu je masovni turizam, ali zato ćete videti 'čuda' jer ova zemlja vapi za posetiocima. Između ostalog, meštani su neverovatno gostoljubivi.
 

Poljska
 

Iako najjeftinija nije ništa manje interesantna
 

Uprkos tome što se pridružila Europskoj uniji, Poljska je još uvijek jeftinija destinacija. Sa 29 dolara na dan možete uživati istražujući ovu zemlju. Ruralna naselja, a pritom i jeftina, oduševiće vas, a mali gradovi, poput Krasnistava u regiji Lubelski, pravi su užitak za posetioce.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online