Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 29.11.2009.
11:37
Vestionline A

Najluđi hoteli na svetu

Hotelijerima više nije dovoljno samo da pruže uslugu prenoćišta svetskim putnicima čija je glad za novim nezajažljiva. Mnogi su rešili da se izbore sa konkurencijom stvarajući izum "avantura odsedanja". Zbog toga širom sveta niču neverovatna mesta na kojima se može prespavati i uraditi sve ostalo što podrazumeva odsedanje u hotelu, pa i više od toga.

Ledeni hotel, Švedska

Napravljen na 6.000 kvadratnih metara snega i leda, to je najveći i najoriginalniji ledeni hotel na svetu. Gosti spavaju u izolacionim vrećama za spavanje na specijalnom krevetu od snega i leda, prekrivenim kožom irvasa. Da biste se otkravili posle sna, ujutru vam u krevet donose šolju vrućeg soka od borovnica. Prosečna temperatura u sobama je oko -8° C, pa je obavezno poneti toplu garderobu i biti slojevito obučen. Čak i u snu.

Zbog toga ovaj hotel ne preporučuju mladim bračnim parovima tokom medenog meseca. 


Gamirasu hotel-pećina, Turska


Spavanje u pećini, prema rečima menadžmenta ovog hotela, je iznenađuuće udobno. Vulkanska stena, u kojoj se nalaze pećine, održava temperaturu konstantno na prijatnom nivou od oko 20-ak stepeni, tokom cele godine.

Pećina je oko 1.000 godina stara i u prošlosti je služila kao mesto za skrivanje vizantijskih plemića. Do skoro, jedan njen deo su koristili hrišćanski monasi kao ćelije tokom isposništva. 

Stari maunt zatvor, Australija

Ako ikada provedete noć u zatvoru sigurno nećete želeti da to ponovite. Međutim, zatvor u Australiji je samo mesto na kome možete da prespavate, za novac naravno. Ovaj stari zatvor u Mont Gambieru je trensformisan u konačište za one koji ne planiraju da potroše previše na putovanju.


Obzirom na prvobitnu namenu zgrade, gosti moraju da spavaju pored toaleta, i jedu u ogromnoj zajedničkoj prostoriji. 


Posejdon podvodno odmaralište, Fidži


Podvodni hoteli više nisu naučna fantastika niti bajka. Za sada postoje na nekoliko lokacija, u Švedskoj, na Floridi i ostrvu Fidži, a planirana je izgradnja i jednog u Dubaiju.


Na dubini od oko 13 metara u čisto plavoj laguni Fidžija smešten je hotel. 70 odsto površine spoljašnjih zidova je napravljeno od providnog akrila čime se pruža nezamisliv pogled u okean. Gosti mogu da se uključe u život okeanskih stvorenja jer se pritiskom dugmeta ispušta hrana za ribe koje se okupljaju oko prozora-zidova, a postoji i specijalno spoljašnje osvetljenje usled kojeg voda prelama svetlosne talase u najrazličitije boje.


Kapsula konačište, Tokio, Japan


Hotel koji umesto soba ima kapsule, nalazi se nigde drugde do u Japanu. Svaki gost ima svoju kapsulu koja je veličine dovoljne da u nju stane tek krevet, dok su ostale prostorije zajedničke. Ove kapsule koje su napravljene od ojačane plastike imaju sve što je potrebno za jedno odmaralište: TV, radio, osvetljenje za čitanje, sat. I u ovom hotelu ljudi zaista odsedaju.


Magična eko kućica na drvetu, Indija


Ako žalite za tim što niste nikada imali kućicu na drvetu dok ste bili dete, evo šanse da udovoljite svojoj dečijoj fantaziji. U indijskoj prašumi se nalazi hotel sastavljen od kućica smeštenih na drveću na visini od 27 metara.


Kućica ima sve, kupatilo sa tekućom vodom, telefon, a ako ste baš avanturista možete koristiti i viseći most za kretanje. A pogled kroz prozor i sa balkona je na rajsku floru i faunu. Pravo uživanje.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online