Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 26.12.2010.
08:00
Žena.blic.rs A

Tragovima Džulije Roberts “Jedi, moli, voli”

Širom sveta žene su poludele za knjigom i filmom “Jedi, moli, voli” sa Džulijom Roberts u glavnoj ulozi. Veliki broj tih istih žena se otisnuo na put koji prelazi glavna junakinja, a sve više turističkih agencija u ponudi ima ture u okviru kojih se obilaze Italija, Indija i Bali.

Italija - jedi


“Tutti a tavola!” (Svi za sto!) je jedan od omiljenih italijanskih uzvika. Odakle da počnete svoju gurmansku turu na Apeninskom poluostrvu?


Sladoled - Častite sebe sladoledom u Rimu, jedite ga šetajući ulicama. Ne propustite kornete u sladoledžinici “Alberto Pika” gde ćete naći neobične ukuse poput divlje jagode i ružinih latica.


Pica - Ne morate da ciljate na jedan, poseban grad, ali ako vam je Napulj u planu, ne propustite - picu margerita. Ne zaboravite da kada je reč o italijanskoj pici, više znači manje.


Kursevi kuvanja - Jedan od najboljih načina da iskusite autentičnu italijansku kulturu i kuhinju je da i sami stanete za šporet. Plus, kući ćete poneti “deo Italije”. U vrhu gastronomskih gradova je Bolonja. Preporučujemo “La Vekja skuola bolonjeze” u kojoj kurs možete pohađati na engleskom jeziku. Kurs može da traje četiri sata, ali i celu nedelju.

Indija - moli


Za one koji su u potrazi za duhovnom hranom, Indija ima bezbroj svetih mesta i filozofskih epova. Čak i ukoliko vas tišina ašrama ne oduševljava, i dalje postoje mesta koja će vam ispuniti dušu.


Varanasi - Samo na nekoliko mesta u Indiji ćete zateći toliko boja, harizme i duhovnosti kao na reci Gangeš u Varanasiju. Provozajte se čamcem u svitanje i osetite “srce” hindu sveta.


Tadž Mahal - Mnogi su pokušali da opišu njegovu lepotu. Indijski pesnik Tagore je napisao “suza na licu večnosti”, dok je Kipling Tadž Mahal opisao kao “utelovljenje svega čistog”. Ovo arhitektonsko remek delo će vas ostaviti bez daha.


Učenje u Džaipuru - Sa svojim veličanstvenim palatama, glavni grad države Radžastan ima za svakoga po nešto. Od destodnevnih kurseva meditacije do časova joge u ranim jutarnjim časovima.

Bali - voli


Pitajte putnike koji su bili na Baliju šta im on znači, i dobićete onoliko odgovora koliko ima cvetova na drvetu frandžipani (simbol bluda). Bali će učiniti da se osećate mirno, dobro, srećno.


Ubud - Pre nego što je postao meka za pronalaženje ljubavi, ovo mesto je privlačilo turiste zbog specifične kulture. Oraspoložite se u restoranu “Tri majmuna” sa stolovima koji gledaju na pirinčana polja, nežnom muzikom, umetničkim predmetima i odličnom azijskom kuhinjom.


Nusa Lembogan - Ovo zabačeno ostrvce nema automobile i motore, ali ima plaže s belim peskom i zaklonjene zalive.


Uronite u vodu
- Izaberite jednu od omiljenih zanimacija na Baliju- ronjenje ili surf. Ako vam ni to nije dovoljno, isprobajte neku od masaža u mnogobrojnim Spa centrima.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online