Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.04.2019.
04:30
B92.net, Vestionline A

Google postao član Inicijative "Digitalna Srbija"

Kompanija Google je novi član neprofitne organizacije Inicijativa "Digitalna Srbija" koja okuplja sada već 28 organizacija i kompanija iz najrazličitijih privrednih sektora oko ideje o transformaciji Srbije u digitalno društvo. Kao jedna od vodećih tehnoloških kompanija na planeti, Google će u rad Inicijative uložiti svoje međunarodno iskustvo u podršci razvoju digitalnih ekonomija.

pixabay.com
 

Joško Mrndže, direktor Google Adriatics smatra da Inicijativa "Digitalna Srbija"“ i Google dele isti cilj podrške digitalizaciji srpske ekonomije.

- Srećni smo što smo postali član Inicijative 'Digitalna Srbija'. Ovo udruženje već je pokazalo brojne inicijative za podršku startap ekosistemu, obrazovne inicijative, kao i podršku ukupnoj digitalizaciji srpske ekonomije. Nastavićemo da podržavamo njihove aktivnosti kroz prisustvo u regionu, organizovaćemo i učestvovati u događajima u kojima možemo da podelimo svoje znanje i zajedno podržimo razvoj srpske digitalne ekonomije - rekao je Mrndže.

Branko Milutinović, predsednik Upravnog odbora Inicijative "Digitalna Srbija" smatra da je učlanjenje kompanije Google u ovu organizaciju naredni korak u podršci koju je svetski gigant već pružio našem digitalnom ekosistemu.

- Google je prošle godine održao prvi globalni akceleratorski program Google Launchpad u Srbiji. Inostrani mentori koje je Google odabrao radili su sa našim startapima, podelili svoje bogato iskustvo i podržali ih u nameri da izgrade jake globalne biznise - istakao je Milutinović koji je i sam jedan od osnivača startapa Nordeus koji je za manje od deset godina prerastao u globalno uspešnu kompaniju u oblasti video igara sa preko 200 miliona korisnika širom planete.

- Siguran sam da će sada, udruženi sa drugim članicama 'Digitalne Srbije', napori kompanije Google ostvariti još značajniji efekat na našu digitalnu ekonomiju i tako podržati razvoj čitavog društva - ukazao je Milutinović.

Generalni direktor Inicijative "Digitalna Srbija" Nebojša Đurđević smatra da je ovim proširenjem članstva vizija o Srbiji kao digitalno transformisanom društvu za korak bliža realnosti.

- Naša organizacija redovno ukazuje državi na konkretne poteze koji mogu olakšati rad kompanija koje posluju na globalnom digitalnom tržištu. S druge strane, važno je i da svetske platforme koje podržavaju razvoj i monetizaciju digitalnih proizvoda i usluga prepoznaju Srbiju i naš ekosistem kao relevantan. Sada kada smo kao organizacija otvorili vrata kompanije Google, uveren sam da ćemo kroz dijalog i zajednički rad doći do značajnih pomaka koje će osetiti svaki domaći startap i IT kompanija - rekao je Đurđević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online