Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 28.12.2017.
16:09
Vestionline A

Zašto je internet prodavnica pravo rešenje ako želite da proširite vaše poslovanje?

Internet prodaja, polako ali sigurno, uzima sve više maha i kod nas. To je potpuno očekivano, jer ona sa sobom nosi mnoge prednosti koje žele da iskoriste svi oni koji već imaju razrađen biznis, ali i oni koji tek planiraju da ga pokrenu.

pixabay.com
 

Veliki broj poslovnih prilika, bez obzira koliko dobro te prilike bile razrađene, nailazi na brojne prepreke u realizaciji. Velika cena najma poslovnog prostora, spori rast ili ograničeno tržište su samo neke "kočnice" tradicionalne prodaje koje vas mogu sprečiti da ostvarite pun potencijal i uspeh koji ste planirali.

Upravo iz ovih razloga, sve više ljudi se odlučuje da svoj posao preseli na internet, i da otvaranjem internet prodavnice, svom biznisu pruži realnu šansu da se razvije na pravi način, uz konstantan rast.

Na ovom mestu ćemo vam navesti neke od prednosti koje sa sobom nosi internet prodaja, i zašto baš internet marketing agencija treba da bude vaša sledeća adresa kojoj ćete se obratiti.

Pre svega, potencijal za rast je ogroman

Ovo je jedna od najvećih prednosti koje donosi internet prodaja. Dok kod fizičkih radnji imate ograničeno (lokalno) tržište, nastup na internetu vam pruža mogućnost da dođete do kupaca nezavisno od lokacije na kojoj se oni nalaze. Uz vođenje marketinške kampanje na pravi način, vi postajete vidljivi svima onima koji se nalaze na internetu i kojima je potrebno baš ono što vi nudite.

Takođe, vi ćete sa svojim proizvodima biti dostupni u svakom trenutku, što je veoma značajno jer na taj način možete odmah zadovoljiti sve potrebe vaših kupaca.

Smanjeni troškovi

Svakako ni ovo nije zanemarljiva činjenica. Iako morate biti svesni da je izrada internet prodavnice proces koji zahteva ozbiljan rad i ulaganja, odlukom da internet postane mesto vašeg poslovanja izbegavate visoke troškove iznajmljivanja poslovnog prostora, zatim angažovanja radnika, skladištenja robe i svega onoga što ide uz vođenje klasične radnje.

Dolazite do kupaca koje zanima baš vaš proizvod

Precizno targetiranje kupaca je svakako cilj svakog biznisa i baš ovo posebno ističu mnoge internet marketing agencije kao veoma bitnu prednost poslovanja na internetu. Direktor marketing agencije Web Business Solutions Slavko Pejović, ističe da to nije lak posao, kao i da zahteva predan i konstantan rad.

- Izradom online prodavnice je završen samo deo posla koji je vezan za vaš nastup na internetu. Nakon toga, obavezan je ozbiljan rad na marketingu koji za cilj ima da dođete do onih osoba koje traže ono što vi nudite. Naše višegodišnje iskustvo nam pokazuje da je SEO optimizacija sajta, uz kombinovanje sa drugim marketinškim aktivnostima, najbolji način da se to ostvari. Naravno, to nije lak posao, on zahteva vreme i konstantan rad, ali je bez ikakve dileme to najsigurniji put, koji će vašem biznisu obezbediti konstantan rast, što je na kraju krajeva i svakome cilj.

SEO optimizacija internet prodavnice koja se radi na pravi način, če učiniti da vas vaša ciljna grupa pronađe, što će za posledicu imati rast organske posete na samom sajtu, a naravno i povećanje prodaje. Treba napomenuti da je optimizacija proces koji se radi u kontinuitetu, da zahteva ozbiljan rad, ali i da donosi visoko pozicioniranje na relevantnim pretragama, a to svakako obezbeđuje stabilnost vašeg biznisa u dugom roku. Više o kompletnom procesu SEO optimizacije, kao i o tome šta ona podrazumeva, možete pročitati ovde.

Dostupnost rezultata prodaje i analiza konkurencije

Ovo je veoma bitno jer na osnovu ovih rezultata možete da planirate vaše naredne aktivnosti. Statistika prodaje, posećenost web shop-a, kao i svi ostali podaci su vam dostupni u svakom trenutku. Kada imate sve te informacije, lakše ćete i da planirate razne promo aktivnosti. Isto tako, na samo par klikova moći ćete i da analizirate konkurenciju, odnosno da ostvarite jasan uvid u cene njihovih proizvoda, šta to novo nude, koje kampanje sprovode.

Sve ovo je vrlo korisno, jer ako se sve ove informacije upotrebe na pravi način možete značajno unaprediti vaše poslovanje.

Iskoristite prednosti koje vam se nude. Ako ste odlučili da svoj biznis preselite na internet, neka to onda bude otvaranje internet prodavnice. Ako ste spremni da slušate savete stručnjaka, konstantno radite i učite, onda je to put kojim vaš posao treba da ide.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online