Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 23.10.2017.
03:30
Tportal.hr, Vestionline A

Kako da saznate da li vas je "WhatsApp" blokirao?

Veliki brolj ljudi u svetu ima WhatsApp aplikaciju na svom telefonu, ali je pitanje da li koriste njegov maksimalni potencijal?

pixabay.com
Podesite vidljivost vaših podataka

Ako ne želite da vas drugi korisnici "WhatsAppa" vide na Androidu, idite na Menu-Settings-Account-Privacy, gde ćete promeniti postavke za vidljivost ličnih podataka. 

Kada je reč o "WhatsAppu" za iOS, procedura je još jednostavnija: u okviru sekcije Settings izaberite tab Privacy, gde ćete moći da podesite vidljivost vaših podataka. 

Naglasite poruke 

Tekst u vašim tekstualnim porukama možete da naglasite podebljanim slovima, kurzivom ili crtom.

Za prebacivanje teksta u kurziv tekst pišite ovako: _tekst_
Za prebacivanje u podebljani font pišite: *tekst*
Ako planirate da provučete crtu kroz tekst, poruke pišite ovako: ~tekst~

Šaljite grupne poruke bez otvaranja grupe 

Za aktivaciju ove funkcije idite na Chats > Menu > New broadcast. Pritisnite '+' ili unesite imena primalaca i poruku će primiti svaka osoba koju ste naveli u adresi. Svako od njih dobiće poruku na uobičajeni način, što znači da njihove odgovore neće moći da čitaju druge osobe kojima ste poslali poruku. 

Kako prepoznati da ste blokirani? 

Postoji nekoliko znakova da neko ne želi da razgovara s vama: 

Nećete videti kada je osoba poslednji put bila online
Nećete videti novu sliku avatara na profilu kontakta
Sve vaše poslate poruke su štiklirane samo jednom
Kada stvorite grupni chat, ne možete da dodate osobu (to znači da ste blokirani)

Sve navedeno, međutim, ne mora da znači da ste zaista blokirani jer postoji mogućnost da je vaš kontakt promenio postavke za vidljivost svojeg profila ili obrisao aplikaciju. 

Zaustavite automatsko preuzimanje multimedije 

WhatsApp ima nezgodnu naviku da skladišti sve podatke koje dobijete tokom razgovora. Ova funckija ponekad toliko zasmeta, da korisnici moraju da je isključe. Da biste to uradili, odaberite na Androidu Settings > Data Usage i tamo podesite nužne parametre za preuzimanje podataka. Slično je i kod iOS-a: Settings > Data and Storage Usage > Media. 

Prepoznajte lažne kontakte 

Skoro svako može da koristi specijalnu aplikaciju za slanje SMS poruka za aktivaciju. Ako želite da proverite da li je reč o robotu, uvek možete da nazovete korisnika putem WhatsAppa. Privremeni ('besplatni') virutalni brojevi skoro uvek su neaktivni ili nisu vezani za mrežu. 

Utišajte glasovne poruke 

Sve što treba da uradite jeste da podignete telefon do uha i WhatsApp će zvuk prebaciti na mali zvučnik. Kako aplikacija to postiže? Pomoću žiroskopa koji, između ostalog, prepoznaje da li telefon držite uspravno ili vodoravno.

POVEZANE VESTI

NAUKA I TEHNOLOGIJA Evo kako izgleda trostruka kamera
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online