Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 06.02.2017.
00:30
Vestionline A

Kako da proverite da li vam prisluškuju mobilni telefon

Otkako su se u virtuelnom svetu pojavili oni koji su otkrili brojne skandale prisluškivanjem miliona ljudi širom planete, brojni korisnici tehnologije zabrinuti su da li baš njih u ovom trenutku neko nadgleda.

pixabay.com
Možda vas neko upravo sluša...

Ogroman je broj hakera u virtuelnom svetu koji zarađu za život "provaljujući" u računare, i-mejlove, račune na društvenim mrežama, zbog čega se zabrinutost korisnika svih ovih tehnoloških servisa svakodnevno povećava.

Štaviše, svako od vas može da postane mini-haker, jer na internet prostranstvima postoji veliki broj uputstava kako da nekog "špijunirate" i kako da narušite njegovu privatnost. Nasuprot tome stoje i brojna uputstva kako da proverite da li vas neko prisluškuje, odnosno, vaše tehnološke uređaje.

Recimo, ukoliko pokušate da isključite vaš mobilni uređaj, ali osvetljenje na pozadini još dugo gori ili jednostavno telefon odbija da se isključi navodi se da je moguće da vas prisluškuju. Atipična "ponašanja" telefona u brojnim slučajevima ukazuju da ima probleme sa određenim komponentama, koja često mogu da izaovu virusi, prenosi portal Kvora.

Uz pomoć virusa često hakeri daljinski upravljaju vašim mobilnim uređajima, stoga je vrlo važno da proveravate sve one čudne pojave, zvukove, osvetljenja ili pak korišćenje aplikacija koja ispoljava vaš mobilni uređaj.

Ipak, sve to ne mora da bude baš pokazatelj da vas prisluškuju, pa su hakeri osmislili i način koji bi, u teoriji, trebao da vam olakša da saznate da li neko zadire u vašu intimu.

Potrebno je da proverite da li je vaš mobilni telefon vruć iako stoji negde izvan dometa vaših ruku. Ukoliko je razlika u toploti uočljiva, to znači da je mobilni podložan nekoj aktivnosti i stoga treba odraditi naredna dva koraka:

- Ukucajte *#06# nakon čega će se pojaviti IMEI kod, koji nalikuje bar kodu.

Otvorite postavke telefona, potražite opciju status ili idite u pretragu u ukucajte IMEI. Ako su poslednje dve cifre jednake kao u prethodnom kodu, to znači da vas ne prisluškuju.

Ukoliko se vaši brojevi razlikuju to znači da ste bili ili ste još uvek pod nečijom prismotrom.

Takođe, postoje i brojni drugi načini, koje možete potražiti širom interneta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online