Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 30.07.2016.
01:30
Vestionline A

Ove aplikacije "uništavaju" bateriju na mobilnom telefonu

Da li ste primetili da baterija vašeg mobilnog telefona više ne može da izdrži od ujutru do uveče, a da je bar jednom ne dopunite. Razlog tome je što u telefonu držite brojne aplikacije koje vam "jedu" bateriju.

pixabay.com
Neke omiljena aplikacije su zapravo veliki potrošači baterije na telefonu

Mnogi razmišljaju da ponovo koriste stare mobilne telefone sa tastaturom, jer androidima baterija ne traje veoma dugo. Razlog što vaša baterija ne može da izdrži ni 24 sata može biti i to što ne punite mobilni telefon ispravno, ali i to što u telefonu imate aplikacije koje nenormalno troše bateriju.

Ukoliko ne možete da živite bez društvenih mreža i četovanja, onda će vas ovaj tekst verovatno razočarati, međutim, moramo da vam skrenemo pažnju na to koje aplikacije najviše troše bateriju.

Fejsbuk

Da, ni nama se ne sviđa što je to tako, ali jeste. Što je aplikacija naprednija, to sve više baterije troši. Tako da, ukoliko vam telefon skače i pišti svaki put kada vam neko lajkuje ili ostavi komentar na post, pomirite se sa tim da vam baterija sigurno neće izdržati. Isto tako, FB aplikacija "srče" i memoriju telefona. Zato, nemojte da se čudite ako vam telefon koči. Ukoliko možete da izdržite bez Fejsbuka dok ne sednete za računar, možda bi bilo dobro da deinstalirate aplikaciju.

Gugl mape

Veoma zahtevna aplikacija, još ako je svako malo pokrećete da biste našli "put", eto problema za bateriju. Ukoliko vam je još uključen i GPS... Pa, ne nadajte se da će baterija dugo trajati.

Fejsbuk mesindžer

Super aplikacija za četovanje, mnogo smajlija, stikera, gifova... Brz način da komunicirate sa svojim prijateljima, ali isto tako i da ispraznite bateriju...

Instagram

Znamo da volite da kačite fotke i provlačite ih kroz filtere, ali, tako će vam punjač trebati sve češće.

WhatsApp

Ima onih koji ne vole Fejs mesendžer ali zato obožavaju WhatsApp. Žao nam je narode, ni ova aplikacija se nije pokazala kao štedljiva kada je u pitanju baterija.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.08.2016. 18:23
Prosečan korisnik pametnog telefona ima instalirano tridesetak aplikacija. Većina njih su društvene mreže ili služe za dopisivanje, a mnoge od njih najviše utiču na potrošnju baterije pokazalo je najnovije istraživanje kompanije AVG. Najveći potrošači baterije su one aplikacije koje se automatski pokrenu čim se telefon uključi. Među njima su Facebook, Kik, WhatsApp, Facebook Messenger i RetailMeNot.
Ponedeljak 01.08.2016. 18:23
Sve ove aplikacije konstantno rade u pozadini i proveravaju da li ima novih vesti i poruka.
Ponedeljak 01.08.2016. 18:24
Kada je reč o aplikacijama koje se ne pokreću automatski, najveći uticaj na bateriju imaju Amazon, Kindle, Snapchat, LINE, Spotify, Netflix i Amazon Shopping. To znači da će one trošiti bateriju samo onda kada se koriste, a ne non-stop kao što to radi Facebook na primer.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online