Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.04.2016.
15:20
klanrur.rs, Vestionline A

Na’Vi novi svetski šampion u World of tanks posle finala koje će se dugo pamtiti!

Ruski tim Na’Vi osvojio je titulu svetskog šampiona u World of Tanks na Grand Finals događaju u Varšavi pobedivši dosadašnje šampione tim Hellraisers. Meč kojim je otvoreno veliko finale u grupnoj fazi takođe je bio i meč kojim će se zatvoriti a sticajem okolnosti oba puta je bolju u duelu bio Na’Vi, što zbog nesporne veštine koju poseduju ali i zbog malo više sreće koja je nedostajala jednako ozbiljnom protivniku.

Wargaming
Šampioni slave pobedu

Sve je počelo na mapi Ghost town gde Hellraisers otvaraju meč sa 2:0, odnosno pobeđuju i u odbrani i u napadu, pre svega zbog fenomenalnih poteza igrača Applewow koji kada je ostao sam u svom timu uspeva da reši čak tri igrača Na’Vi, svakako potez vredan poštovanja! Ipak Na’Vi su poznati upravo po tome što nikako ne odustaju i imaju jaku psihološku bazu i uspevaju da bez izgubljene partije dobiju četiri za redom – 4:2 i publika već očekuje da je meč gotov u njihovu korist, pa niko se ne vraća posle takve serije protivnika. Ali Hellraisers nisu niko, uspevaju da se vrate na 4:4 posle čega dolazi mapa Cliff koju u ovoj varijanti Tier X tenkova svi igraju sa autoloaderima, gomila B-C 25t ili Skoda TVP 50/51 tenkova s obe strane, Hellraisers kreću agresivno i prelaze u vođstvo. Ipak Na’Vi se vraća u sledećoj partiji odličnom postavkom i to je 5:5! Ostaje još mapa Steppes koja je najotvorenija od svih, a ako rezultat bude nerešen igra se tajbrejker na Cliff. Prvu rundu na Steppes dobija Na’Vi iako su u početku gubili, ali opet se fenomenalno raspoređuju i tu lome partiju. Ali Hellraisers ne odustaju – dobijaju sledeću rundu i finale ide u tajbrejk na Cliff.

Opet duel autoloadera, oba tima kreću agresivno i posle inicijalnog duela ostaju tri tenka na obe strane. Ipak Applewow, igrač koji je do tada igrao neverovatno i sam praktično rešio jednu partiju kreće u poteru za jednim tenkom Na’Vi i pada niz liticu i ostaje zaglavljen zahvaljujući novoj fizici! Ostaje još Grifon iz Hellraisers protiv dva igrača Na’Vi i uspeva da reši jednog ali nema druge nego da krene da capuje pošto je ovo mapa u kojoj Hellraisers napadaju i vreme počinje da ističe. Inspirer iz Na’Vi u tom momentu shvata da jedan igrač Hellraisersa fali i kreće da resetuje cap u čemu i uspeva odličnim prilazom da uništi Grifonov tenk. Applewow ostaje zaglavljen na litici i vreme ističe tako da jedan od najboljih igrača Hellraisersa i turnira uopšte postaje najveći tragičar! Na’Vi postaju svetski šampioni u World of Tanks!

Tako se završava ovo epsko finale a pehar i dalje ostaje u rukama ruskih timova koji i jesu prikazali najbolju veštinu na celom turniru. Pored pehara Na’Vi odnose i novčanu nagradu od čitavih $150.000 dolara. U razgovoru posle finala su se šalili kako će nagradu iskoristiti da ceo tim ode na zasluženi odmor. U duhu pravog viteštva imali su samo reči hvale za svoje protivnike i zaključuju da je Applewow bio tragičar ali da se greške prosto dešavaju i najboljima. Za svoje treninge su koristili snimke protivnika i onda su igrači njihovog tima trebali da oponašaju šta bi trebalo da rade pojedinci iz protivničkih timova, a pre svega su se fokusirali na protivnike iz ruskog regiona, NSS i Hellraisers.

Novi format igre sa Tier X tenkovima je doneo mnogo više raznovrsnosti u samoj igri pa smo videli i tenkove kao što su Centurion AX, T57 Heavy, FV 215b 183, čak i Rhm.-Borsig Waffenträger je viđen u nekim partijama. Sveukupno od toga da se koristili oko 10ak tenkova u eSports borbama sad smo došli na skoro četrdesetak različitih vozila.

Nastavljamo da pratimo dešavanja u World of Tanks eSports takmičenjima a prema onome što smo čuli od ljudi od Wargaminga biće tu još dosta novina koje prenosimo samo dok malo saberemo utiske.

Opširnije o ovoj temi pročitajte na sajtu: klanrur.rs

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online