Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.04.2016.
18:51
www.klanrur.rs, Vestionline A

Uspon igre Vainglory i nove generacije eSports profesionalaca

Vainglory je jedna od najbrže rastućih igara na Twitchu. Zajednica igrača je svakim danom sve veća. Ono što odvaja ovu igru od drugih rastućih trendova na ovoj popularnoj strim platformi je, da je Vainglory pravljen za mobilnu platformu. Igra se na telefonima i tabletima.

www.klanrur.rs
 

Ova igra je izašla na tržište 2014 godine, a danas ima preko 1.5 milion aktivnih igrača i esports scenu koja nezadrživo raste. To je mobilna aplikacija čiji je nagradni fond na turniru 25.000 dolara.

Vainglory je potpuno razvijena MOBA igra, sa stazama, džunglom, prodavnicom i sinergijom heroja, za iOS i Android. Vi u stvari igrate League of Legends ili Dotu 2 bez tastature i miša na vrlo malom ekranu. Za nas starije, ovo je nezamislivo okruženje, ali moramo uzeti u obzir da većina Vainglory pro igrača ima oko 16 godina.  Oni jedva da su bili rođeni kada je Warcraft 3 mod, Defense of the Ancients (Dota) oformio žanr koji je danas poznat kao MOBA. Ovi novi klinci nemaju problem da izdaju komande na touch screenu, ili da igraju na malim ekranima.

Mi se trenutno nalazimo u najvećem generacijskom jazu u istoriji kompjuterskih igara. U ovoj novoj generaciji, nemaju svi laptop ili personalni računar, ali svi imaju pametne telefone. Mnogi od njih nikad nisu ni čuli za Heroes of the Storm, League of Legends ili neprikosnovenu Dotu 2. Njihova arena je mobilni esports, a Vainglory je tu da im istu i pruži.

Lepota ove igre je u njenoj fleksibilnosti. Nema mnogo razvijenih MOBA igara koje je moguće igrati licem u lice sa nekoliko prijatelja u restoranu, kafiću ili nekom drugom mestu. Ona uspeva da prenese taj osećaj druženja na LAN žurkama ili igranja Mario Kart trka na podeljenom ekranu u dnevnoj sobi dok se gurate na sofi uz prozivke i salve smeha.

eSports oranizacije su primetile istu stvar. Team SoloMid i SK Gaming već imaju svoje profesionalne Vainglory timove, dok druge prate talentovane igrače i spremaju se da ih regrutuju u svoje timove. Kao što smo već pisali, Twitch je napravio ugovor za kompanijom iza Vaingloryja – Super Evil Megacorp, o promovisanju, finansiranju i održavanju esports događaja vezanih za ovaj naslov.

Ostaje na izdavaču i zajednici igrača da pravilno iskoriste ovaj momentum i podignu mobilnu esports scenu na viši nivo.

Više o ovoj temi pročitajte na sajtu: www.klanrur.rs

POVEZANE VESTI

NAUKA I TEHNOLOGIJA DDoS napad na Battle.net
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online