Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 04.04.2016.
00:30
www.klanrur.rs, Vestionline A

PC Kartične igre 2. deo

U prošlom tekstu pregledali smo Hearthstone, Magic Duels i igru Gwent iz Witchera 3. Danas nastavljamo pregled kartičnih igara za personalne računare uz sledeća tri naslova.

pinterest.com

Duelyst

Duelyst je od svoje pojave, novembra 2015., pokupio sve kompimente od strane ljubitelja kartičnih igara. Ova igra je fantastična mešavina Final Fantasy Tactics potezne strategije i Hearthstonovog pravljenja špilova.

Igra ima sve klasične komponente kao što kreature, magije i oružja. Kreature koje odigrate, spuštate na tablu 5×9, na kojoj se na pošetku nalazi samo vaš general koji je integralni deo špila. Duelyst ima sve dobre strane Hearthstonea sa dodatom trećom dimenzijom – strateškim pozicioniranjem kreatura na tabli. Sve je ovo je zavijeno u divnu pixel grafiku, koja je oštra, jasna i pregledna.

Veliki broj Hearthstone profesionalnih igrača se već priključilo Duelyst turnirima, i priznaju da im ova igra dolazi kao osveženje i u njoj vide ogroman potencijal.

Hex: Shards of Fate

Hex: Shards of Fate  je na mnogo načina sličan Magic Duels igri, da Wizards of The Coast čak vodi sudsku parnicu protiv programera ove igre. Zbog čega onda pominjemo ovu igru, kada je kopija već postojeće igre?

Hex ima mnogo veći takmičarski duh, i to što nije nastao iz fizičke kopije igre, nema limita u kreativnosti pri kreiranju karata.

Iako su osnovini tipovi karata slični sa pomenutom igrom, Hex ima mnogo snažnije efekte po manjoj ceni i eksploatiše svoju digitalnu prirodu.  Individualne karte je moguće modifikovati, dodajući im dragulje koji menjaju efekte na karti na neki sebi svojstven način. Mnoge karte, na taj način mogu da promene formu, ili da infiltriraju protivnički špil karata, nešto što je jako teško uraditi u fizičkim kartičnim igrama. To je dodatni nivo strategije koji je uključen u već komplikovan sistem igre, ali je prihvatljiv jel dozvoljava veću personalizaciju karata i WTF momente.

Hex se aktivno razvija i ima dosta zabvnih komponenti za jednog igrača, kao i multiplejer. Nije jednostavno početi bez malo uloženog novca, ali nekoliko srećnih dropova koje na aukciji možete zameniti za valutu iz igre, vam može pomoći u startu.

Pazaak

Biowareove igre Star Wars: Knights of the Old Republic, su imale i svoju kartičnu igru Pazaak u galaksiji veoma, veoma dalekoj. Ova jednostavna igra za dva igrača je mešavina Blackjacka i tradicionalnih CCGova. Cilj igre je da se bude što bliže broju 20 ili da se izvuče 9 karata.

U Pazaaku su najčešće  karte koje dodaju određen broj ukupnoj sumi, mada postoje i veoma retke karte koje menjaju neka pravila, i biće vam potrebno neko vreme da ih pronađete u ovim RPG naslovima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online