Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 21.03.2016.
15:50
klanrur.rs, Vestionline A

DotaPit Season 4 LAN Finale – Drugi dan: Uspon korejske dote

Drugi dan takmičenja započet je okršajem izmedju MVP Phoenixa i CompLexity Gaminga. Ova dva tima su imala neočekivano dobre rezultate na šangajskom Majoru i skrenuli pažnju medija na sebe svojim svežim nastupom.

Dotapit

Dan je poceo eksplozivnom igrom oba time u prvom meču. Prednost je često prelazila sa jedne strane na drugu, ali je prisebnost MVPja i pravilan izbor sukoba odlučio pobednika, iako je CompLexity imao svoj omiljeni kombo – Tiny i Io.

CompLexity je za drugu partiju draftovao heroje orijentisane za timsku borbu. Prelomni trenutak veoma ujednačenog meča bio je MVPjeva invazija sopstvene džungle pod okriljem dima, gde su pronašli ceo protivnički tim. Ni Tidehunterov Ravage ni Tiny nisu pomogli Complexityju koji ostaje bez svih pet heroja. Od tog momenta MVP je nezaustavljiv i oko 25-tog minuta kuca na vrata protivničke baze. Čisčenjem donjeg lejna i CompLexitijevih heroja MVP dobija ovaj meč sa 2-0.

NaVi se vratio! -orilo se halom dok su se igrači timova Evil Geniuses i Natus Vincerea spremali za drugi polufinalni okršaj dana. Prva partija je trajala kratko. Posle ujednačenog starta, EG je poceo da prednjači zahvaljujuci Drow Ranger – Visage kombou koji je počeo da dostiže svoj puni potencijal. Posle skoro potpunog čišćenja NaVija oko Roshanove jazbine i uzimanja Aegisa, ostatak partije je bila čista formalnost.

Natus Vincereu je izjednačenje doneo jedan čovek – Artstyle, igrajući Chena. On je pravio svojim prisustvom u srednjem i oflejnu napravio dovoljno prostora za ostale NaVijeve heroje. EG nije ima nikakve šanse da ostvari kontrolu na mapi od kada su Invoker i Disruptor dosli do svojih ultija, jer sa Glimpse i Sunstrike magijom, svaki njihov heroj primećen na otvorenom bio bi oboren ovom kombinacijom.

Treća i finalna partija počela je loše po EG jer nisu iskoristili svoje agresivne wardove u kombinaciji sa Bounty Hunter herojem. To im se vratilo jer su bez defanzivnih wardova morali da igraju na sigurno, davajući dovoljno prostora Dendiju na Outworld Devourer heroju da prikupi predmete. U nastavku, Natus Vincere gubi svoju prednost, jer su svi njihovi pokušaji zaseda pod okrliljem dima, otkriveni zbog tog istog Bounty Hunter heroja. To ih je koštalo i meča, te je Evil Geniuses zauzeo drugo mesto za finalni okršaj.

Šta reći o finalu između timova Evil Geniuses i MVP Phoenix? MVP je uzeo trofej sa glatke 3 pobede. Mesto analiziranja svake partije, osvrnućemo se na kompletan set. Koji god draft da je EG izabrao za meč, korejski tim je imao odgovor. Ne samo izborima heroja, mada su u drugoj partiji vodili njihov prepoznatljiv kombo Bristleback i Io, već i samom igrom, kretanjima i čitanjima kretnji američkog tima. Iz partije u partiju su ulazili sa sve više strasti koja je rasla kako su povećavali vođstvo u partijama. To je i kulminiralo sa nekim fantastičnim prikazima igračkih veština, kao na primer Phantom Lancerovo fantastično izbegavanje Lionovog ultija Finger of Death sa spellom Dopleganger.

Korejski tim MVP Phoenix odnosi kući DotaPit trofej, i podseća da iako svet na Koreju ne gleda kao Dota2 aktivnu zemlju, ona ipak ima jako talentovane igrače i timove. Treba takođe pomenuti i američki tim CompLexity koji je jako brzo napreduje i predstavlja veliku pretnju timovima prvog reda. Čestitamo!

Opširinije čitajte na www.klanrur.rs

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online