Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 11.11.2015.
01:30
B92 A

Vreme je! Ove tehnologije moraju da nestanu

Jahu Tek je objavio listu tehnologija koje "treba da umru". Pri tome se misli da onu tehnologiju koja stvara više problema nego što ih rešava, troši previše vremena ili ugrožava vašu 'cyber sigurnost'.

supportmyidea.com
Vreme je da lozinke odu u istoriju

1. Lozinke

Ne samo da su često lake za hakovanje, sve je više drugih načina kojima možete osigurati pristup svojim raznim računima ili mobilnom telefonu. To već vidimo po "ulogovanju otiskom prsta" ili glasovnim prepoznavanjem, a lozinke su definitivno stvorile osećaj nesigurnosti. Nije preterano reći da bi svako ko malo bolje zna da 'gugla' mogao da hakuje svačiji Facebook profil.

2. Adobe Fleš

Zašto nam još uvek brojne stranice traže instaliranje Adobe Fleš Plejer kako bi pogledali određeni sadržaj, ne znamo, ali znamo da je vreme da ovaj mamac za hakere i viruse kaže svoj poslednji pozdrav!

3.Kapča

Znate šta je to? To je ona iritantna provera kada se želite negde prijaviti, koja vas pita "Jeste li čovek ili robot?". Zatim morate upisati "simbole koje vidite na slici", a često se dogodi da ti simboli prevare upravo čoveka, kojeg bi trebalo da štite. "Šta je to, S ili 5?!", samo je jedno od pitanja koja možda postavite dok dešifrujete "doktorski" rukopis sa slike.

4. Imejl

Dnevno se pošalje 190 milijardi mailova širom sveta. Iako je "spašavao živote" 90-ih, kada nije bilo široke lepeze društvenih mreža, danas je samo mamac za spamove, trošenje vremena i hakovanje podataka. Chatovi na društvenim mrežama kao i video razgovori, trebalo bi da mogu da budu dostojna zamena za kontaktiranje - u privatnom i poslovnom životu.

5. Autokorekt

Koliko puta vam je mobilni ispravio pojedine reči i učinio vam medveđu uslugu? Zbog toga se događa i da pošaljete poruku koja ili nema smisla, ili dobija neki drugi, često neugodan smisao!

6. Beskorisne aplikacije ugrađene u mobilni

Androdi kao da se ne mogu zasititi svih aplikacija koje ćete ionako sami skinuti na svoj uređaj, nego vas pri prvom paljenju dočeka deset aplikacija za video ili generalno funkcionisanje uređaja, a koje nemaju koristi i samo troše memoriju i bateriju telefona.

7. "Pop-up" reklame

To su one reklame koje vam usred čitanja vesti ili teksta iskoče ispred teksta i praktično vas maltretiraju da ih ili pročitate, ili ugasite. Najiritantnije je što ćete često fkliknuti na znak "x" i završiti na nekoj kineskoj stranici za spajanje partnera (možda ne tako dramatično, ali shvatili ste poentu).

8. Video reklame koje ne možete da preskočite

Treba li objašnjavati ovaj pakao?

9. Notifikacije na mobilnom telefonu

Niste zapravo uopšte danas ispustili mobilni iz ruke, jer vam neprestano stižu notifikacije da ste dobili mail, poruku, inboks, lajk, udarnu vest, komentar na fotografiju, vi ste označeni u komentaru, poziv na događaj....

10. Zahtev za ocenjivanje aplikacije

Samo želite kratko proviriti na Instagram, ali "oni" vas pitaju želite li oceniti aplikaciju, ili ispuniti "kratku anketu" na nekom portalu. Međutim, sve je dobro dok imate opciju "Pitaj me kasnije" ili "Ne želim".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online