Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 04.11.2014.
14:21
Vestionline A

PC is not dead! ☺

Jeste li čuli skoro vic da je PC igranje umrlo ?

 

Ili možda onaj kako je jeftnije igranje na konzolama nego na PC ? Ima još jedan kog sam se setio...mnogo više igara ima za konzole nego za PC...To su sve pošalice koje nemaju ama baš nikakve veze sa realnošću. 

Ovakve priče krenuše sada već davne 2006. godine kada je PC imao malu krizu zbog perioda dominacije konzola XBox 360 i PS3. A danas, mislim da je bitka između konzola besmilena, jer je PC uveliko dobio rat! 

Mnogo "argumenata" koje je konzolna industrija izbacivala u prvi plan, danas više nemaju nikakvu potporu, a svi problemi koje su konzole imale od svog rađanja, do dana današnjeg ništa nije učinjeno da se oni prevaziđu. Aplikacije, dodatne opcije, funkcionalnost su stvari koje se nisu promenile godinu dana od izlaska next gen konzola. A sada imamo i još jednu situaciju a to je da se trenutno svi dobri naslovi dešavaju na PC. Baš svi. 

Za igrače svih tipova, PC je uređaj pored kojeg trebate sedeti. Pogotovo kada uzmemo u obzir da da milioni konzola sledeće generacije čuče u stand by čekajući da uvuku u sebe neki kvalitatan naslov. Jedina srećna okolnost je da postoji nova godina, kada izdavači tipuju dobru prodaju, jer tada ciljna grupa nisu samo gejmeri, već i babe, dede, tetke, strine... 

Šta se dešava ovih dana?

Kako stoje stvari sada? Broj prodatih konzola je na cifri oko 160 miliona. Broj PC igrača koji su pretplaćeni na League of Legends - 130 miliona ! Da, i to 27 miliona igra tu igru svaki dan!

"The Last of Us" igra koja je najavljena kao najveća igra novih konzola svoj put je našla do 6 miliona igrača. Sa druge strane Diablo III je prodat više od 6 miliona u prvoj nedelji nakon što je pušten u prodaju. 

Najčešći izgovor konzolaških igrača je i taj da PC košta mnogo više i da mora da se radi skupa jednogodišnja nadogradnja računara kako bi mogli da pratite trendove. Istina je malo drugačija. Sklopiti računar koji je sposoban da najnovije naslove "gura" u HD rezoluciji na vašem TV je manja investicija od kupovine nove konzole. 

Kupili ste novi računar? Svoju igru koju imate moći ćete igrati i na njemu, dok Sony i Microsoft celokupnu bazu svojih kroisnika bacaju u kantu kada izbacuju novi konzolu. Ako hoćete istu igru, pa kupite je ponovo. I te igre su skuplje nego igre za PC. Često i po nekoliko puta. A da nepričamo o tome da igre na PC mogu (ukoliko želite da uložite nešto više novca) izgledati mnogo, mnogo bolje nego na konzoli. A kako računari postaju sve manji i manji, siguran sam da će isti polako istisnuti konzole iz dnevnih i dečijih soba. Jer pored igranja, računar vam može pružiti još mnogo toga što konzola ne može.

Ako vas nisam ubedio još, evo cele liste prednosti PC-a:   
- Ekvivalent hardveru iz konzole, hardver za PC je jeftiniji   
- Radi sa bilo kojim monitorom i TV-om
- NA njega možete staviti kontroler bilo kojeg proizvođača, samim tim imate pravo na izbor cene   
- Dosta besplatnih online servisa
- Moderan GPU, 60+ frejmova po sekundi za vreme igranja (konzole ostale na 30)
- Upotrebljiv za posao, učenje kao i za zabavu
- Brži nego PS4 i XBox 360 za isti uloženi novac
- Jeftinije igre 
- Bolje ocenjene igre (MetaScore)
- Mnogo više igara
- Mnogo više ekskluzivnih naslova
- Dosta besplatnih igara
- Mod "velika slika" za igranje sa troseda
- Jednostavniji za popravak i modularniji
- Hardverska kompatibilnost oko 2 godine
- Možete ga nadograditi ukoliko želite
- Jednostavniji za nadogradnju
- Više rezolucije
- Bolji grafički detalji (osvetljenje, teksture, senke...)
- Svakako verovatno već posedujete neki PC, zašto onda ne bi dodali još malo novca da on može podržati najnovije igre. Ako ovo uzmemo u obzir, razlika u ceni još više ide u korist PC-a   

POVEZANE VESTI

Utorak 04.11.2014. 23:42
Cepam pucacke igre ina pc i na konzolama,ali ipak vise volimda igram na misa i tastaturu sto znaci da vise volim pc. Trenutno sam ovih dana rpg igri Borderlands The Pre-sequel i jedva cekam DLC jedanaestog.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online