Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 23.10.2013.
08:00
ekologija.rs A

Preslatka stvorenja koja nam mogu doći glave (2)

Uverelili smo se viđe puta u životu da je krilatica ’’Izgled vara’’ jedna velika istina, a isto važi i za životinjski svet. Ove životinje deluju da su slatke i umiljate, a u stvarnosti su stvari sasvim drugačije - one su opasne po život.

Predstavljamo vam nastavak liste slatkih smrtonosnih stvorenja.

8. Žaba ''otrovna strela''

Otrovna strela

Njena boja može lako da vam zapadne za oko, međutim takvo šarenilo je znak da je se klonimo. Ova žaba je jako otrovna. Američki Indijanci koristili su njen otrove za vrhove strelica.

9. Mravojed

Mravojed

Ova stvorenja se hrane isključivo mravima i termitima. Njegova veličina je delom ono što ga čini opasnim, ali njegovo pravo oružje su oštre kandže. Ako je ugrožen, mravojed može udariti čoveka i jednim udarcem ga rasporiti.

10. Žderavac

Žderavac

Njegov agresivni karakter je poznat zahvaljujući popularnosti X-men stripova i filmova (Wolverine). Naoružan jakom vilicom, oštrim kandžama i debelom kožom, žderavac može ubiti losa ili ukrasti hranu od medveda ili vukova.

 

11. Feferova kitnjasta sipa

Feferova kitnjasta sipa

Nemojte da probate da mazite ovu sipu. Ova riba dostojanstveno nosi svoje ime ali iz samo jednog razloga – da vas upozori. Iako se retko sreće sa ljudima, njen otrov se smatra izuzetno opasnim i može biti smrtonosan.

12. Leopard foka

Leopard foka

Hrabra je, jaka i radoznala, i poznato je da lovi ljude, iako su joj obično mete – pingvini. Ova foka je 1985. godine dva puta ujela za nogu škotskog istraživača Gareta Vuda u pokušaju da ga ubije, a 2003. biologa Kirsti Braun foke su je odvukle ispod površine vode i ubile je.

13. Gila

Gila gušter

Ovaj gušter sa narandžastim pegama je jedan od nekoliko otrovnijih guštera na svetu i najveći je gušter koji živi u SAD. Iako je lenj i usporen, gila može da vas ujede ako ga isprovocirate. Ako čoveka ujede, gila mora da se uroni u vodu da bi opustila vilicu.

14. Slon

Slon

Slon koji je pripitomljen može biti vrlo miroljubiv. Ali ako je iznerviran ili ako ga sretnete u divljini, slon može biti jedna od najopasnijih životinja na svetu. Oni imaju iznenadne napade besa i osvetoljubivi su. U Indiji, pobesneli slonovi ubiju stotine ljudi.

15. Majmuni

Pavijani

Majmuni mogu biti nosioci nekih bolesti koje lako mogu da se prenesu na čoveka. Čak i mali majmun ume da ujede, i da prenese na čoveka virus hepatitisa C. Veći majmuni, kao što su šimpanze, orangutani i gorile su jake životinje koje su sposobne da udare čoveka ako su ugrožene.

POVEZANE VESTI

NAUKA I TEHNOLOGIJA Otkrivena ajkula koja "hoda"!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online