Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 12.04.2013.
08:00
B92 A

"Pej pal": Prednosti i mane

"Pej pal" je jedan od najvećih procesora isplata na svetu. Pošto ga je partnerstvo sa "eBayom" učinilo relevantnim, onlajn trgovci širom sveta počeli su da prihvataju Pej pal kao jedan od načina plaćanja.

Kao i svaki sistem i Pej pal ima i dobre i loše osobine
 

Osobe koje nikada nisu koristile Pej pal verovatno se pitaju zašto ga toliki broj ljudi koristi kao njihov jedini način plaćanja na internetu. Od ovog meseca i korisnici u Srbiji moći će da koriste Pej-pal.

Mane Pej pala:

- Servis za podršku korisnicima nije najbolji, ponekada je jako teško doći do prave osobe

- Pej pal može da vam zamrzne sredstva bez prethodnog upozorenja

- Posle istrage, može biti potrebno i do 6 meseci da ponovo dođete do svog novca

- Posle određenih problema, mušterije mogu da zadrže proizvod iako im je vraćen novac

- Ne postoji način da se uloži žalba nakon što je Pej pal doneo odluku u vezi sa nekim sporom između korisnika

- Proces razrešenja nekog problema može trajati jako dugo i vrlo često se svodi na vašu reč protiv reči druge osobe u sporu

Pogledate neke od razloga zbog kojih je Pej pal toliko popularan:

1. Bezbednost - Kada dobijete Pej pal račun vi unesete brojeve kreditnih kartica i bankovne račune koje želite da koristite. Posle toga više nikada ne morate da otkrivate te podatke prilikom kupovine na brojnim sajtovima. Kada plaćete putem Pej pala vaše informacije ostaju poverljive, što znači da možete da kupujete na internetu bez bojazni da će neko doći do vaših finansijskih podataka.

2. Fleksibilnost - Pej pal dozvoljava korišćenje većeg broja bankovnih računa, kreditnih kartica i debitnih kartica kako bi finansirali račun. Ovo znači da će svaka vaša kupovina biti obavljena pošto će PayPal biti u stanju da traži sredstva na više mesta i tako ćete izbeći neprijatnost odbijanja kartice od strane prodavca.

3. Slanje novca - Korisnici Pej pala mogu da šalju novac širom sveta samo jednim klikom miša. Ovo znači velike uštede kada su u pitanju takse i provizije koje naplaćuju brojni drugi servisi za prenos novca.

4. Onlajn aukcije - Vrlo je teško pričati o Pej palu bez spominjanja "eBaya". Pošto je PayPal integrisan sa ovim sajtom za aukcije, njegovi korisnici imaju znatno veći stepen sigurnosti u poređenju sa korisnicima koji koriste kreditne kartice.

5. Cena - Jedan od najboljih razloga za korišćenje Pej pala jeste njegova cena – besplatan je. Nema mesečnih ili godišnjih članarina, ne postoje nadoknade za procesuiranje narudžbina ili za slanje novca.

Petak 12.04.2013. 09:21
Ovaj tekst je prenet iz americkog biltena a reklamira americku firmu i nema veze sa istinom. Paypal NIJE BESPLATAN. Oderu te kod svake transakcije (3 puta po par procenata) i do 10%. Dalje necu ni da komentarisem tekst. Ako zelite nesto skoro besplatno onda koristite Moneybookers. Radi u Srbiji odavno vec i primanje novca. Brze transakcije itd a moze i familiji para da se posalje iz inostranstva i to je najjeftiniji nacin slanja novca u Srbiju. Ne radim za mb i nemam razloga da ih reklamiram. Ima jos par internet 'banaka' i sve su povoljnije od pp. eBay takodje ne koristim vec 10god. Licitirah davno za nesto i bih najpovoljniji i onda u zadnjim sec prodavac skloni proizvod. Smesni su
Petak 12.04.2013. 08:50
Још једнан "напредак" који нам у суштини омогућава да будемо потпуније контролисани од безименог и сивог, електронског контролора без имена и лица. Само фирма, галама о корисности али потпуна слобода пеј пала, или како се већ транскрибује, у одлучивању и располагању са новцем који му путем куповине ставите на располагање. Уосталом не треба заборавити да овакве фирме правила свог рада пишу да би себе заштитиле и што више зарадиле, а не да би ми уштедели или на крају били они који стварно добијају.
Petak 12.04.2013. 11:20
Prvi rezultati hapšenja Miškovića, veliki plus za novu vladu. Pay-pal posluje i u albaniji, Bih i po afričkim zemljama sa slabijom ekonomijom od naše te se jasno vidi da pay-pal je hteo nas ali bivša vlada nije htela njih da bi njihovi tajkuni mogli da uvoze i troduplo preprodaju narodu. Nadam se samo da će i carina biti korektnija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online