Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 14.02.2019.
03:30
Vestionline, lifepressmagazin A

Trik za veće i punije usne bez plastične operacije (VIDEO)

Mnoge žene žele punije usne kao što imaju Džesika Alba i Megan Foks, ali ne želimo da izgledamo neprirodno napućene. Tu vam mogu pomoći i druge stvari osim šminke. Pročitajte koje.

youtube/ Rachel Leary
Ne razmišljajte o botoksu i ostalim injekcijama, mislite radije na dobre trikove i na prirodu

Devojke sa tankim usnama uvek žude za usnama kakve ima, recimo, Megan Foks. Lepe i bujne usne možete dobiti i bez pućenja i preterane šminke. U želji da im dodamo bujnost obično preteramo, pa usne izgledaju neprirodno, pa čak i odbojno. Ne razmišljajte o botoksu i ostalim injekcijama, mislite radije na dobre trikove i na prirodu.

Bitno je da usne redovno negujete, da radite piling. Četkica za zube vam tu može pomoći. Izdvojite posebnu samo za ovu namenu i kružnim pokretima, četkicom masirajte usne. Tako ćete ukloniti mrtvu kožu, ali i stimulisati cirkulaciju, pa ćete dobiti punije usne. (Ovo je slično suhom četkanju kože, o kome možete više pročitati u tekstu Četkate li telo?) Piling možete uraditi i sa mešavinom smeđeg šećera, meda, soka od limuna i maslinovog ulja. Tu smesu lagano utrljavate na usne (15 do 20 minuta) i nakon toga uklonite mlakom vodom. Posle stavite balzam za usne (a kako da napravite svoj pisali smo u tekstu Napravite sami balzam za usne) ili sjaj.

Da biste usne učinili bujnijim i većim na prirodan način možete se poslužiti jednim starim trikom. Kap ulja peperminta pomešajte sa malo balzama i tu smesu nanesite na usne. Osetićete malo peckanja zbog peperminta i zato ne trebate sa njim preterivati. Jedna kapljica je dovoljna da vaše usne na neko vreme budu prirodno bujnije. Umesto peperminta možete koristiti i ulje cimeta.

Med vam može poslužiti kao prirodni balzam i sjaj za usne. Neguje ih, čini ih mekanim i sjajnim.

Još jedan piling vam može pomoći da imate punije usne. U posudici pomešajte 1/2 kašičice hidratantne kremice, 1/4 kašičice sveže mlevene kave i 1/4 kašičice soli. Smesu nanesite na usne i masirajte pet minuta. Usne nakon toga obrišite sa peškirićem namočenim u mlaku vodu.

Usne negujte i zdravom ishranom, a poželjno je da pijete 2 do 3 čaše vode sa svežim sokom limuna. Na taj način one će biti mekše i hidratizirane, a uz to i na zdrav način čistite organizam.

Na kraju vam ostaje i šminka. Pazite da tu ne preterujete, jer onda svi ovi saveti padaju u vodu. Usne obrubite sa olovkom u boji sličnoj nijansi vaših usana. Olovku nanesite na rubove i lagano je razmrljajte. Koristite svetlije nijanse, jer su one dobre za punije usne (bež, ružičasta, boja mesa, boja breskve, ..) Izbegavajte tamnije. Stavite i malo bele olovke iznad same linije usana – vizažisti tvrde da je ovo dobar trik za one sa tanjim usnama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online