Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 04.08.2010.
08:00
Vestionline A

Umesto da salo topite laserom, zamrznite ga

Tretmani bazirani na konceptu topljenja masnih ćelija laserima postali su uobičajeni, ali najnovija procedura radi upravo suprotno – zamrzava teško dostupno salo. Nova mašina iz SAD-a zove se Zeltiq, a koristi metodu hlađenja sala zvanu kriolipoliza. Na taj način se salo hladi i razgrađuje.

Uređaj koji je razvijen na Harvardu pokazao se kao veliki hit od kada je pušten u upotrebu. Stručnjaci ocenjuju novu proceduru kao neinvazivan i revolucionalan način gubljenja kilograma, javlja "Mail Online".

"Godinama smo salo zagrevali da bi ga otopili", rekao je dr. David Goldberg, dermatolog iz Njujorka koji je učestvovao u kliničkim ispitivanjima vezanim za Zeltiq. "Čini se da je suprotni pristup puno učinkovitiji i neinvazivan". Testovi su pokazali da je samo jedan tretman u stanju da uništi 25 posto masnih ćelija u području na kojem je uređaj koncentrisan.

"Kriolipoliza postepeno smanjuje toplotu tela", objašnjava dr. Goldberg, "Temperatura masnih ćelija pada na 0 stepeni Celzijusa, bukvalno ih zamrzavajući. Ekstremno niske temperature ubijaju masne ćelije, a da ne utiču na mišiće ili kožu. Mrtve ćelije telo izbacuje prirodnim putem".

Nažalost, Zeltiq je manje uspešan u otapanju sala oko zadnjice i butina, ali proizvođači kažu da rade na tome da se i ta područja uspešno "pokriju". Oni koji traže brzi "popravak stanja" biće razočarani činjenicom da masnim ćelijama treba dva do tri meseca da prirodnim putem napuste telo.

Debi Skot jedna je od prvih koji su isprobali Zeltiq. "Vežbam redovno i jedem zdravo ali salo na donjem delu mog stomaka jednostavno nije reagovalo na vežbu pa se činilo da je ovaj tretman savršen za mene".

"Za vreme sat vremena duge sesije, uređaj koji radi na vakum je stavljen na moj stomak. Kada je mašina uključena, masni deo je nežno usisan između pločica koje su ga hladile. Koža mi se postepeno hladila, a onda utrnula. Rečeno mi je da se ovim procesom polako izvlači energija iz masnoće, terajući je da se smrzne i umre. Dosta je neugodno, ali ne boli", izjavila je Skot. "Šteta što rezultati nisu odmah vidljivi, ali očekuje se da ću izgubiti 40 posto sala na tom području".

Nije ni čudo što je Zeltiq, koji naizgled nema nikakvih kontraefekata, postao veoma popularan i kod muškaraca i kod žena.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online