Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 28.06.2018.
06:30
A. Šišić - Vesti A

Kućni manikir pod lupom: Veseli nokti

Dama je bespomoćna samo dok joj se ne osuši lak na noktima! Mnoge žene se slažu s ovom tvrdnjom.

pixabay.com
 

Kada upitate pripadnice nežnijeg pola da odaberu jednu stvar za negu, većina bi se odrekla frizera, ali urednih i negovanih ruku nikako. Ruke su ogledalo koje otkriva mnogo toga o ženi.

Saloni koji rade manikir danas su popularniji. Ipak, često u nedostatku vremena dame ne stižu da odu kod profesionalaca da srede nokte, pa moraju time same da se pozabave.

Prvo pravilo kućnog manikira jeste da žena ima smirenu ruku. U suprotnom, čak iako ulepša nokatnu ploču željenom bojom, ukoliko ne bude smirena, pa ne sačeka da se ona osuši, upropastiće trud.

Znalci ističu da dame, koje nemaju dar da savršeno nalakiraju nokte, treba da pazare lakove koji imaju širu četkicu. Oni se jednostavnije nanose i to samo iz dva poteza, pa su s njima greške minimalne.

pixabay.com

Šare i cirkoni

Poslednjih nekoliko godina većina žena je skinula tradicionalne okove kad je u pitanju manikir. Pripadnice nežnijeg pola odlučuju da ukrašavaju nokte kojekakvim šarama i nakitom.
One žene koje nemaju dar da crtaju po noktima a žele da začine manikir, mogu da "varaju" tako što mogu da kupe gotove šablone ili cirkone i ukrase, i njima za nekoliko minuta ulepšaju lak.

Stručnjaci za manikir savetuju damama koje ne vole da eksperimentišu da biraju nežne boje pudera ili popularni frenč. Ukoliko žele da začine odeću za glamuroznu priliku, treba da se odluče za crvenu, bordo ili smaragdnozelenu nijansu.

Mat lakovi mogu da izgledaju savršeno i po nekom nepisanom pravilu se brže suše, ali po svemu sudeći draži su omladini nego damama u godinama. Neon boja, kao i žuta, trava zelena, narandžasta i plave nijanse manikira su prikladne za more. Ali, ako dama želi da ima vesele nokte kad je napolju tmurno, to je takođe dozvoljeno u modnom bukvaru stilista.

Plastični naprstak

Devojke koje ne mogu da sačekaju da im se lak osuši uvek mogu da se posluže nekim trikom i ubrzaju proces sušenja. Danas u parfimerijama mogu da se kupe specijalna ulja i kapi koji su poznatiji kao sušači. Ovi eliksiri se nakon što se boja nanese nakapaju preko nokta i lak se stegne. Dame uvek mogu da potope ruke u posudu sa vodom i ledom ili da "isfeniraju" nokatnu ploču tako što će fen staviti da duva hladno i na razdaljini ohladiti prste kako bi se lak brže osušio. Poslednji trend je kupovina specijalnim plastičnih naprstaka koji se, kako samo ime kaže, navuku na vrh prsta i štite nokat sve dok se boja potpuno ne stegne.






 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online