Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 06.10.2017.
01:30
A. Šišić - Vesti A

Dizajneri teške naravi: Bežite im s puta!

Pojedini modni magovi su poznati kao ekscentrici. Drugim rečima - imaju tešku narav. Raspoloženje im se menja kako vetar dune. Kad dobiju napad nervoze od njih beže modeli, asistenti, svako gleda da im se skloni s puta.

EPA/Ian Langsdon
Težak: Karl Lagerfeld

Jedan od takvih je kreator modne imperije Šanel Karl Lagerfeld, koji je poznat po neumesnim komentarima koje javno i bez imalo griže savesti saopštava svetu. Mnogi tvrde da je Karl genije, ali da ima nezgodan karakter i "otrovan" jezik. 

Svojevremeno je na pitanje šta misli o pevačici Adel, kao iz topa odgovorio: "Ona je malo debela, ali ima lepo lice i božanski glas." Javnost je bila zapanjena, a Karl je na društvenim mrežama okarakterisan kao neko ko u životu misli samo na "plitke" stvari.

Ledena boginja

Da nisu samo kreatori "brzi na jeziku" pokazuje urednica modnog časopisa "Vog" Ana Vintur. Ova dama je strah i trepet u modnom svetu. Mnogi tvrde da je bezdušna junakinja iz filma "Đavo nosi Pradu" Miranda Prisli upravo osmišljena po uzoru na Anu. Ledena boginja, kako je nazivaju, često kaže da ne voli slabe i glupe ljude. Mnogi tvrde da umesto srca ima santu leda u grudima. Često ne obraća pažnju na to šta joj pričaju saradnici i uvek uradi onako kako ona misli da je ispravno.

Spekuliše se da dok sprema modne revije pažljivo bira manekenke. Ako mu se neka devojka ne dopadne na prvi pogled navodno je ignoriše i pravi se da ne postoji. U prilog ovim tvrdnjama ide i njegova izjava da ne zna ko je model Hajdi Klum i da ona u Francuskoj nikad nije bila poznata.

Da reči mogu da bole više nego ubod mača, potvrdili su pripadnici jevrejske zajednice kad je kreator Džon Galijano javno ispoljio svoju nervozu i to u jednom pariskom lokalu. Gosti La Perle bara su te večeri morali da trpe predstavu britanskog ekscentričnog dizajnera. Vređao je žene koje su sedele u njegovoj blizini.

Kritikovao im je odeću, obrve i butine. Nekadašnji glavni dizajner modne kuće Dior goste je "častio" uvredama poput: "Azijsko kopile i ružna židovska kučko." Prisutni su tvrdili da je Džon za svega 45 minuta uspeo da opsuje Jevreje oko 30 puta. Nakon ovog skandala, dizajneru su oduzete sve počasti, a otkaz sa potpisom kuće Dior već sutradan ga je čekao na stolu.

Preskupa tašna

Da je neučtivost dizajnera prešla i na njihovo osoblje pokazuju brojne žalbe koje stižu na račun luksuznih butika. Usluga je, kako tvrde devojke, u pojedinim radnjama oskudna. Prodavačice su nezainteresovane ili često daju opaske da kupac ne može da obuče određen komad garderobe jer nije napravljen po njihovoj meri. I američki medijski mogul i milijarderka Opra Vinfri je svojevremeno bila žrtva u jednoj od švajcarskih prodavnica. Prodavačica očito nije prepoznala voditeljku, pa je odbila da joj pokaže torbu jer je procenila da je za nju preskupa.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online