Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.08.2017.
04:30
Vestionline A

Otkrivena tajna: Kako da budete žena bez celulita

Jedna od najvećih ženskih muka, naročito tokom leta, jeste celulit.

pixabay.com
Rešite se celulita u potpunosti

Leto je, haljine i šorcevi su sve kraći, a tu je momenat kad nemate izbora i morate da se prošetate plažom (ako ništa drugo, da biste stigli do mora i zaplivali) i odjednom vam se čini da vidite celulit kojeg do prekjuče nije bilo ili, ako je i bio tu, nije delovao tako strašno kao sad kad ste se skinuli u kupaći.

Pa, evo kako stoje stvari, šta god radili, ne možete ga se rešiti u potpunosti i što se pre pomirite sa tim, to bolje.

Ali, možete ga učiniti manje vidljivim.

Evo šta bi trebalo da radite:

Pazite na ishranu

Rasprostranjena je zabluda da će celulit nestati ako smršate. Neće. Ali, borba protiv celulita počinje u - tanjiru. Vaša ishrana bi trebalo da bude bogata proteinima (meso, mahunarke, orašasti plodovi), lecitinom (jaja, paradajz, spanać), zdravim mastima (riba, masline, avokado, orašasti plodovi), voće i povrće koje podstiče topljenje masnih naslaga (grejpfrut).

Pijte dovoljno vode

Voda je najbolje piće na svetu, jasno. Treba vam, recimo, litar i po, dva u toku dana. I više ako je veoma toplo.

Vežbajte

Ako unesete više kalorija nego što potrošite, nabacićete salce koje će u određenim zonama da se manifestuje kao celulit. U ovom konkretnom slučaju, efikasniji su kardio treninzi od vežbi snage.

Masaže "čuda" čine

OK, možda ne baš čuda, ali svakako pomažu. Ako nemate para za masaže, imajte u vidu da prilično dobre rezultate možete da očekujete i ako se masirate sami. Važno je samo da budete uporni i da ne preskačete "tretman".

Piling

Piling bi trebalo da postane deo vaše rutine. Neće magično obrisati celulit, ali koža će vam izgledati lepše, a svakako će pozitivno uticati i na mikrocirkulaciju pa ste "ubili dve muve jednim udarcem". Grubo mlevena kafa i morska so su dobar izbor "sredstava" za piling ako muku mučite sa celulitom.

Tuširanje hladnom pa toplom vodom, naizmenično

Sve što poboljšava cirkulaciju je vaš prijatelj. Umesto da stojite pod vrelim mlazom vode ili se kupate u toploj kadi, tuširajte se naizmenično toplom pa hladnom vodom, tako da uvek završite hladnim mlazom.

Sauna

Ako vam odlazak u saunu nije zabranjen iz zdravstvenih razloga, ne bi bilo loše da to probate. Visoke temperature kojima smo izloženi u sauni poboljšavaju krvotok i protok limfe, koža postaje glatka i zategnuta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online