Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 18.01.2017.
05:30
zadovoljna.hr A

7 tajni zbog kojih Francuskinje izgledaju prekrasno u svakom životnom dobu

Pariški lekar Mišel Kims napisao je knjigu "Živeti duže i bolje" u kojoj otkriva tajne prekrasnog izgleda Francuskinja u svakom životnom dobu. Evo šta one rade drugačije od drugih dama

Instagram/monicabellucci
Godine ne mogu ništa njenoj lepoti: Monika Beluči

1. Jedu mnogo belog luka, ali polako

 

Francuska prehrana je poznata u svetu po svojoj fleksibilnosti i dubini ukusa. Poznavatelji znaju i da obiluje belim lukom, pa predstavlja odličan izvor antioksidanasa koji štite ćelije od slobodnih radikala i tako usporavaju starenje.

Beli luk nazivaju i prirodnim antibiotikom koji smanjuje upalne procese u telu, a preventivno deluje na bolesti srca i krvnih sudova. Povrh svega, Francuskinje jedu polako i s užitkom, zbog čega konzumiraju manje hrane, pa je vare na bolji način.

2. Redovito čiste svoj frižider
Imunitet tela slabi što smo stariji. Upravo zato treba ga zaštiti od različitih virusa i bakterija. Frižider je odlično mesto za njihovo razmnožavanje, a posebno buđi, salmonele i ešerihije koli.

Francuskinje su svesne opasnosti koje vrebaju iz neurednog frižidera  pa ga čiste barem dva puta mesečno. Umesto hemijskih deterdženata koriste sunđer umočen u sirće kojim očiste police, a potom ih prebrišu čistom pamučnom krpom.

3. Kupuju kvalitetne sunčane naočare
Francuskinje znaju da kvalitetne sunčane naočare smanjuju mogućnost od dobijanja nekih očnih bolesti pa im nije žao potrošiti koji evro više za dobar model. Obično biraju široke i velike modele do obrva za maksimalnu zaštitu oka koji sprečavaju škiljenje, a samim tim i preuranjeni nastanak bora.

Uz to biraju modele s UV zaštitom i napravljene od kvalitetnih materijala poput polikarbonata s evropskim sertifikatom.

4. Vode brigu o svom dekolteu
Mnoge dame predano neguju kožu lica i vrata, ali iz nekog nepoznatog razloga zaboravljaju na dekolte. Francuskinje su svesne da koža na ovom delu tela postaje tanka i naborana bez odgovarajuće zaštite. Zato je redovno hrane specijalnim kremama, ne zaboravljaju na piling, a dodatnu pažnju posvećuju joj u toplijim mesecima godine kada je izložena meteorološkim prilikama.

5. Vežbaju u vodi
Francuskinje obožavaju vežbati u vodi. Aerobik u vodi je najbolji način vežbanja jer omogućava veće napore, a smanjuje silu pritiska u zglobovima i kičmi. Uz to voda masira celo telo i tako ga opušta. Osobe koje žive uz obalu uživaju u trčanju plažom uronjeni u vodu do pojasa, a u Francuskoj sve je popularnije i podvodna vožnja biciklom.

6. Spavaju na kvalitetnim jastucima
Da bi ostali zdravi što je duže moguće, važno je osigurati kvalitetan odmor za mišiće i tetive, a pogotovo na predelu vrata. Upravo zato važno je spavati na anatomskom i čvrstom jastuku koji će vam dati potporu koja treba sprečiti bolove u ovom delu tela.

7. Piju poput somelijera
Mnogi ljudi piju alkoholna pića u društvenim situacijama, ali i kako bi se opustili posle stresne svakodnevnice. Ovaj tip ispijanja pića vrlo brzo može prerasti u naviku koja može oštetiti srce, isušiti kosu i kožu i skratiti životni vek.

Francuskinje s druge strane uživaju u ispijanju vina poput somelijera. One ulivaju manje količine vina u prekrasne čaše, uzimaju male gutljaje i drže ih u ustima što je duže moguće što unapređuje ukus i iskustvo pijenja. Na taj način ne moraju konzumirati veliku količinu pića da bi se osećali opušteno.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online