Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 03.01.2016.
03:30
magicnobilje.com A

Pirodno podmlađivanje lica

Pirodno podmlađivanje lica podrazumeva skup radnji koje treba konstantno primenjivati kada se zađe u takozvane "srednje godine".

pixabay.com
 

1. Piling kože

Redovno uklanjanje mrtvih ćelija koje se nalaze na površini kože vratiće koži mladalački sjaj i usporiti proces starenja. Čista koža je sposobnija da primi neophodnu vlagu i lakše proizvodi nove ćelije. Postoji mnogo sredstava za prirodan piling kože: kukuruzno brašno, mleveni ovas, pirinčane mekinje, talog kafe... Žitarice su uvek odličan izbor, jer sadrže mnoštvo vitamina i menerala, a talog kafe zbog sadržaja kofeina dodatno stimuliše cirkulaciju. Za rastvor možete upotrebiti mleko, jogurt, maslinovo ulje, susamovo ulje, ulje od koštica grozđa, ulje jojobe.

2. Čišćenje lica

Redovno se umivajte i čistite lice. Za čišćenje lica koristite blaga prirodna sredstva, koja imaju i funkciju hidratacije, kao što su ružina vodica i tonik od hidrolata lavande. I jedan i drugi su poznati po sposobnostima podmlađivanja kože, tako da je dobro i da ih povremeno nanesete na lice. To možete učiniti ujutru, uveče pre spavanja, pre nanošenja šminke ili kreme za lice.

3. Maska za zatezanje lica protiv bora 

Rastvoriti 1 kašičicu gustina u 1dl vode. Još jedan decilitar vode stavite da proključa, zatim dodajte rastvoren gustin i prokuvajte dok se ne zgusne. Kada se prohladi dodajte kašiku kisele pavlake i 3 kašike svežeg soka od šargarepe. Promešajte i nanesite masku na očišceno lice. Držite 30-tak minuta i za to vreme nemojte praviti grimase. Isperite lice mlakom vodom. Masku za zatezanje lica stavljajte 3-4 puta mesečno. Nekoliko dana pred odlazak na vama važan događaj ili sastanak, ovaj tretman možete ponoviti 2-3 dana zaredom, i budite sigurni da ćete izgledati mlađe.

4. Masaža lica

Kad god imate vremena stimulišite mišiće lica masažom. Tako će mišići postati čvrsći, a lice dobiti zategnutiji izgled. Masaža lica ne treba da bude agresivna, vec nežna. Radite to vrhovima prstiju, kružnim pokretima, a pokreti koji idu na gore neka uvek budu malo snažniji od pokreta na dole.

5. Gimnastika lica 

Pod gimnastikom lica podrazumevaju se odrđene vežbe veoma važne za prirodni lifting. Tokom svakodnevnih aktivnosti mi uglavnom nemamo potrebe da koristimo ni polovinu od svih misica koje imamo na licu. Tako vremenom slabe oni misici koji se ne koriste, a rezultat je opušteno lice. Srećom postoje vežbe kojima se angažuju i pasivni mišići lica. Pravilno izvođenje vežbi i upornost zategnuće mišiće i lice će naravno, dobiti podmlađen izgled.

6. Voda

Svakoga jutra čim ustanete i svako veče pre odlaska na spavanje popijte po jednu čašu mlake vode.

7. Vitamin C

Tokom dana takođe, pijte dosta tečnosti i obavezno svežu limunadu. Vitamin C je snažan antioksidans koji provereno usporava proces starenja.

8. Čuvajte se sunca 

Sunčevi UVA i UVB zraci štetno deluju na kolagen i elastin u koži, pa se linije bora mogu prerano pojaviti. Zato izbegavajte nepotrebno izlaganje suncu, a tokom leta kada se to ne može izbeći, nosite šešir sa velikom obodom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online