Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 26.11.2015.
01:30
Vesti A

Kod berberina Džonija, šišanje je simfonija

Da davno zaboravljeni zanati ponovo doživljavaju svoj procvat svedoči i berbernica kod Džonija ili kako na izlogu piše "Johnny’s Barber Shop". U strogom centru Zemuna, u zanatskoj četvrti Zemunikum, nalazi se ovaj po svemu sudeći drugačiji salon za šišanje.

Na ulazu čuvena berberska "lizalica", a unutra kao da je vreme stalo. Stolice sa visokim naslonom, britve, četke sa penom za brijanje, vrući peškiri za lice, pomade za kosu i kolonjske vodice. Ovde osim vrhunske usluge šišanja, brijanja, štucovanja brade i brkova, saveta za negu i održavanje, nezaobilazno je i druženje.

Ovo je strogo muški salon, ne frizirate žene. Da li je po nekoj staroj nepisanoj tradiciji ženama zabranjen ulaz u berbernicu?

- Hehe, zaista nekada je berbernica smatrana striktno muškim mestom za okupljanje, gde su osim usluge ulepšavanja muškarci mogli se da druže, ćaskaju i provode opušteno vreme van porodice i posla. Danas ipak nismo tako striktni, naravno dolaze i dame u pratnji svoje jače polovine, da posavetuju i daju svoje mišljenje.

Čini se da se brade vraćaju u modu, Beogradom šeta puno bradonja ovih dana. Da li je jednostavno odrzavati bradu?

- Realno nije, ali ukoliko želite da ta brada izgleda uredno i negovano svakako je potrebno potražiti pomoć stručnjaka, tj. berberina. Brada se vraća na velika vrata, o tome svedoči i skoro održano takmičenje za najlepšu bradu u Mikseru, gde sam bio član internacionalnog žirija. Bilo je sjajno, zaista sam uživao.

Koje su frizure aktuelne, šta mušterije najčešće traže kod tebe u berbernici?

- Specijalizovao sam se za klasično muško šišanje. Dvadeset godina iskustva je iza mene, a svoje interesovanje prema frizurama i stilu sa početka dvadesetog veka sam pretočio u posao koji radim sa ljubavlju. Mušterije koje dolaze kod mene su malo specifičnije u svojim zahtevima, što se može i videti na fotografijama. Uglavnom se ovakve frizure već dugo ne rade po salonima, ali modni trendovi se menjaju, sve više je ljubitelja vintidža i nekih starih lepih vremena, kada se sporije živelo i više družilo. Kao što vidite, moj salon je u tom fazonu, a osim kvalitetne usluge, druženje i priča su obavezni. Sve više je mušterija koje ne dolaze samo zbog frizure, već traže sređivanje brade, fazoniranje brkova i brijanje britvom, pa sve poprima neki vid malog rituala koji ih relaksira i opušta.

Osim klasike, u tvom salonu možemo videti nešto potpuno novo. Šta je to hair tattoo? Šišate i klince, može se reći nova generacija buduće klijentele...

- Uglavom male mušterije dovode tate, u tandemu se doteruju. Klinci se kod mene često po prvi put oslobađaju straha od makazica. Jednostavno imamo dobru komunikaciju, pa u berbernicu ulaze kao bebe, a izlaze kao pravi mali muškarci. Hair tattoo radim već nekoliko godina, a podjednako ga obožavaju i odrasli i klinci. Mašinicom bukvano iscrtavate motive po kosi. Koncentracija i sigurna ruka su obavezni kod ovakve vrste šišanja, a kreativnost je nešto što se podrazumeva.

Kako do nove frizure kod Džonija? Rekli smo da si u centru Zemuna, da li se termini zakazuju…

- Ne, to i jeste poenta berbernice, u nju se ne svraća na pet minuta. Kad god da dođete bićete usluženi, a dok čekate svoj red, garantujem vam, neće vam biti dosadno…

Galeriju frizura pogledajte na web sajtu berbernice: http://www.johnnysbarbershop.rs

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online