Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 09.06.2015.
05:30
mondo.rs A

Zlatna pravila za feniranje

Možete pažljivo birati šampon i regenerator, maske i ulja za negu kose, ali ako ne sušite kosu na pravi način, traćite i vreme i novac. Evo kako da postignete najbolji efekat.

long-curly-hairstyles.blogspot.com
Kovrdžavu kosu je neophodno dobro prosušiti peškirom pre feniranja

Metod sušenja kose zavisi od frizure, teksture i dužine kose. Od jednostavnih trikova, kao što je korišćenje užeg nastavka za fen ako imate neposlušnu, suvu kosu, do oblika četke koju bi trebalo da upotrebljavate, donosimo vam nekoliko saveta koji će vam pomoći da imate savršenu frizuru svaki put.
 

Kovrdžava kosa

Kovrdžava kosa često je suva i krta, i, kao što zna svaka žena koja ima ovaj tip kose, ume da bude vrlo neposlušna.

Ako imate prirodno kovrdžavu kosu, nikad nemojte uključivati fen pre nego što ste kosu dobro prosušili peškirom. Time skraćujete izloženost vlasi toploti, pa će i oštećenja biti manja.

Važno je i da se oduprete želji da tokom sušenja raščešljavate kosu, iako to može ubrzati proces, jer će kosa biti beživotna i bez sjaja.

Fenirajte kosu kružnim pokretima, fen ne uključujte na najjače i koristite difuzer, nastavak za fen namenjen upravo vašem tipu kose, jer će tako toplota biti distribuirana ravnomerno. Na taj način izvlačite maksimum iz prirodne teksture vaše kose, a kad se kosa osuši, možete staviti viklere da biste lokne uobličili.

Ravna kosa

Ako imate ravnu kosu, i želite da takva bude i kad završite sa feniranjem, koristite široku, pljosnatu četku, naročito ako je kosa duga.

Koristite što uži nastavak za fen, i usmerite ga tako da toplota ide "niz dlaku", tako ćete postići efekat glatke, sjajne kose. Kosu podelite u pramenove, i tokom feniranja povlačite četku od korena prema krajevima, sa donje strane.

Tršava kosa

Tokom leta, suva kosa postaje još suvlja i još ju je teže oblikovati. Jako je važno da pre sušenja višak vode pokupite peškirom, ali ne trljajući kosu, već tako što ćete je pažljivo umotati u peškir i pritisnuti. Na taj način, kosa će se "smiriti" jer je ispucali krajevi da se "slegnu".

I kod ovog tipa kose jako je važno da topao vazduh iz fena sve vreme ide "niz dlaku", od korena prema krajevima, jer će kosa tako delovati zdravije i biti sjajnija. Ovde, ako je verovati frizerima, mogu da pomognu fenovi sa jonizatorima.

Proizvodi za negu treblo ni da sadrže turmalin, mineral koji kosi pomaže da sačuva prirodnu vlažnost.

Ako kosu želite da isfenirate tako da bude ravna, koristite vrlo široku okruglu četku, a ako niste zadovoljni efektom ili baš ne možete da živite bez pegli i presa za kosu, uvek pre upotrebe potpuno osušite kosu. Potpuno kao sto posto. Inače ćete stvarno upropastiti kosu. Isto važi i za figaro, i slične uvijače na struju, naravno.

Kratka kosa

Ako imate kratku kosu, uvek je sušite u smeru suprotnom od onog u kojem želite da pada kad završite. Tako ćete kratkoj kosi dodati volumen i živost. Koristite četvrtastu četku sa retkim zupcima, a da vam frizura ne padne, kad je kosa već potpuno suva sagnite se i kratko "produvajte" kosu naglavačke.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online