Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 31.12.2014.
05:30
Vestionline A

Spremanje za Novu godinu - malo providno, malo šljašteće i bordo karmin

Nije baš "pet do 12", ali poslednji trenutak jeste da se smislite kako ćete se srediti za doček Nove godine. Uz neki providni komad garderobe ili malo šljokica možete da napravite dobitnu kombinaciju, a šlag na torti neka bude dobra šminka i bordo ruž za usne.

Uđite u Novu godinu u crvenom

Reuters/S.M.
Ako biste baš da izgleda glamurozno pogledajte Alesandru Amrosio
 

Crvena boja se tradicionalno vezuje za ovaj praznik, novogodišnju dekoraciju, a asocira i na radost i sreću. Zato stavite na sebe nešto crveno. Kada imate crvene cipelice, rukavice, košulju ili detalj u kosi najvažnije je da ostatak garderobe bude krajnje jednostavan. Ne preporučujemo totalno crvenu kombinaciju jer to retko ko zna da nosi i na retko kome dobro izgleda. Često je efekat suprotan od onoga što smo hteli da postignemo.

Providno je seksi

Ako crvena boja u vašem izgledu ide najdalje do ruža za usne, onda vam preporučujemo nešto providno. Bilo da se odlučite za providnu košulju ili suknju visokog kroja čija je podstava kraća od providnog sloja, privlačićete pažnju. Staro je pravilo da je izazovnije ono što nije do kraja otkriveno i što samo nagoveštava.

Šljaštite kao jelka

Da biste ovo postigli nije potrebno da na sebe navučete haljinu od krljušti, koja ne samo da je skupa već je i teška nekoliko kilograma, pa je malo kome udobno da je celu noć nosi na sebi. Mnogo bolja varijanta je upečatljiv i krupan nakit koji je dodatak jednostavoj eleganciji. Tako ne morate mnogo da trošite novca i ormar zatrpavate još jednom odevnom kombinacijom koja je poslužila samo za to veče. Ako ne volite krupan nakit šljašteći efekat možete postići cipelicama sa štrasom, šalom, torbicom ili nekim drugim detaljem. Bitno je samo da svetluca.

Šminka koja traje do jutra

myfashionlife.com
Za deo koji sledi treba malo više vremena. Samo polako, strpljivo i bez nervoze
 

I na kraju, kada ste odlučile šta ćete obući potrebno je još samo da se našminkate. Ovo zahteva malo više vremena jer ako se budete na brzinu šminkale velika je verovatnoća da ćete u pola provoda ostati bez šminke.

Za tečnu podlogu nemojte uzimati proizvode koji su mnogo teški, već se odlučite za tečnije i kremastije podloge i BB kreme, koje ćete naneti u dva tanka sloja na lice, a preko samo fiksirajte puderom u kamenu. Tako ćete izjednačiti ten, a to neće biti previše očigledno. U torbicu spakujte kameni puder koji će služiti za korekcije tokom noći, kao i papiriće koji upijaju masnoću, za istant matiranje na licu mesta. Tako nećete na fotografijama sjajiti više od nakita koji ste stavile na sebe.

Ako želite da vam oči izgledaju besprekorno tokom cele noći, tajna je u slojevima koje nanosite na kapke. Tako ćete uspeti u nameri da se senka za oči ne razmaže ili da ne izbledi. Za početak, napravite dobru bazu. Nanesite sloj običnog korektora oko očiju , ali ne i na kapke, jer će u tom slučaju senka lako spasti. Umesto toga, stavite prajmer za senku i to će biti najbolja baza koja će sprečiti ne samo spadanje senke u prahu, već i stvaranje nabora u pregibima kapka. Tanak sloj masne senke će biti dobra alternativa ako nemate prajmer.

Nanesite senku po izboru i lagano pređite vlažnom četkicom sa bronzerom ili rumenilom preko celog oka i samim tim dodajete još jedan sloj preko senke, koji će da spreči razmazivanje.

Ne opterećujte se veštačkim trepavicama i razno-raznim "prilepcima". Dovoljna je stara dobra maskara, naneta u malo većoj količini. Trepavice uvijte jer će to pomoći da se maskara ne razmaže.

Što se karmina tiče, prvo uokvirite usne olovkom i istom tom olovkom popunite cele usne; to će stvoriti dobru bazu. Nanesite, zatim, jedan sloj karmina, stavite papirnu maramicu na usne i “poljubite” je - tako ćete skinuti višak ruža a ono što ostane na usnama će, sa olovkom, činiti fiksnu bazu koju će biti teško skinuti. Preko toga velikodušno namažite još jedan sloj karmina i spremni ste da sa omiljenom bojom na usnama uđete u Novu godinu!

Lep provod i srećna nova godina!

I da! Ne zaboravite parfem! Sećate se šta je Merlin Monro govorila o njemu!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online