Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 01.08.2014.
08:00
S. Đurić - Vesti A

Marijana Mateus: Najlepša sam kad sam srećna

Modna dizajnerka Marijana Mateus, posle dva braka i troje sada odrasle dece, i dalje izgleda privlačno i svaka mlađa devojka može da joj pozavidi na vitkoj liniji i harizmi koju poseduje. Poznata je kao vesela osoba, a osmeh koji je krasi joj je zaštitni znak. Tajna njene lepote je, kako kaže, u ličnom zadovoljstvu i sreći kojom je ispunjavaju njena deca i druge drage osobe koje je okružuju.

Reko se šminkam: Marijana Mateus
 


- Najlepša sam kad sam srećna. Negujem se od svoje sedme godine, tako da ima rezultata. Imam već svoj ustaljeni svakodnevni ritual i mislim da je veoma važno da se žena redovno neguje, ali ne pripadam onima koji su stalno pred ogledalom i paničim zbog svake bore. Obavezno svako veče pred odlazak na spavanje posvetim sebi desetak minuta. Dobro očistim lice i nanesem neku od skupljih krema, na primer šiseido, kanebo ili sisli. Koristim i kreme koje usporavaju proces starenja, jer kad dođete u neke godine one su neophodne. Protiv bora koristim specijalni serum koji kupujem u Švajcarskoj, jer ga u ovoj zemlji pravi jedna kozmetičarka po posebnoj recepturi. Svako treće veče stavljam masku na lice. Ali mislim da je u zdravom telu i zdrav duh. Najvažnije je da zračimo iznutra da bismo zračili i spolja. Ne verujem u to da žena mora uvek da ima mnogo šminke i sređenu frizuru da bi bila lepa - kaže Marijana Mateus.

Pobornik prirodnog starenja

Marijana kaže da se plaši totalne anestezije, ali kada dođe vreme za to, podvrgnuće se nekom zahvatu za podmlađivanje.
- Jesam za estetsku hirurgiju kada za to dođe vreme, za sada mi nije potrebno, ali već za deset godina neću tako razmišljati. Pobornik sam prirodnog starenja. Ne opterećujem se izgledom, moramo da prihvatimo sebe onakvi kakvi jesmo i da budemo zadovoljni sobom.

Ističe da se retko šminka.


- Kada se šminkam, to traje minut. Koristim tečni puder marke šanel i maskare dior i živanši. Najčešće koristim mak kozmetiku, jer njihove senke za oči i olovke zaista najbolje. Kada izlazim ili idem na neki događaj koristim jaču šminku, a svakodnevno stavljam samo maskaru i sjaj za usne. Kosi poklanjam dosta pažnje. Volim negovanu i dugu kosu, tako da ne verujem da ću se šišati na kratko. Nemam jaku kosu tako da redovno stavljam pakovanja.


Ova atraktivna Novosađanka obožava spa centre i masaže. Smatra da su masaže najdelotvornije za dobar izgled kože.


- Rano ustajem, a umor sa lica otklanjam treninzima i maskama za revitalizaciju kože. Posebno pazim na režim ishrane, jer je posle 30. godine sve teže održati dobru i mladenačku liniju. To zahteva i neka odricanja. Trudim se da preskačem večeru, a jedem uglavnom salate i grilovano povrće, ribu i meso. Ujutro doručkujem, pa su mi žitarice i jogurti postali svakodnevica, a za večeru jedem salate.
Redovno trenira i trudi se da što više vremena odvoji za vežbe sa trenerom. Kombinuje pilates i vežbe sa loptom, tegovima i na parteru.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online