Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 16.03.2010.
12:50
CDC/MA A

Slatkiši za negu kože

Poznato je odavno da slatkiši i masti podstiču lučenje serotonina, hormona koji utiče na dobro raspoloženje. Zato ne treba da čudi kada loše raspoloženje lečimo šokoladom ili drugim omiljenim slatkišima.


Međutim, osim za lečenje lošeg raspoloženja, slatkiši mogu da se koriste i za negu kože. Naime, na tržištu se mogu naći velnes preparati od slatkiša.

Tretman čokoladom omogućava da supstance koje izazivaju dobro raspoloženje kroz tkivo dospeju u krvotok, odakle deluju na centralni nervni sistem. Bićete srećni a da pritom niste uneli nijednu kaloriju.

Istovremeno, masti iz pavlake, mleka i marcipana, kao i enzimi iz meda, neguju kožu, čineći je mekom i glatkom.

Neke od preparata za negu kože možete napraviti i u kućnoj radinosti i to veoma jeftino.

Marcipan za mekanu kožu


Ovo prirodno pakovanje delovaće na vašu kožu da postane meka i glatka. Potrebno vam je pola šolje badema, 1 šolja raženog brašna, 1 kašika šećera u prahu, 1 kašika ružine vodice, 1 zreli avokado.


Priprema: Sameljite badem i pomešajte ga sa raženim brašnom, ružinom vodicom i šećerom u prahu. Izgnječite avokado i dodajte ga smesi. Utrljajte u telo, pa isperite toplom vodom.

Brža varijanta: Izgnječite gotovu marcipan-masu, pomešajte je s pavlakom tako da dobijete glatku masu i utrljajte.


Jagode za ružičast ten


Jagode su bogate vitaminom C, koji efikasno revitalizuje kožu. Potrebna vam je jedna šaka jagoda, 3 kašike švapskog sira, 1 kašičica maslinovog ulja.


Priprema: Izgnječite jagode, pa dodajte pavlaku i ulje. Nanesite na lice, ostavite da deluje 15 minuta, a zatim isperite toplom vodom.


 

Šargarepa i med za vlažnost


Grickajte s vremena na vreme šargarepu, koja snabdeva ćelije vitaminom A. Kada se primenjuje spolja, šargarepa koži daje vlažnost i čini je elastičnijom. Potrebne su vam 3 velike šargarepe, 4 kašike meda.


Priprema: Oljuštite šargarepu, skuvajte je i izgnječite. Ostavite da se ohladi pa pomešajte s medom. Nanesite na lice i nakon 10 minuta isperite.


 

Slatka pavlaka za lep dekolte

Maska od slatke pavlake će ublažiti bore i doprineti da vam dekolte izgleda zanosno. Potrebno vam je 200 g švapskog sira, 2 kašike slatke pavlake, 1 žumance.


Priprema: Pomešajte sve sastojke i nanesite na dekolte. Nakon dvadeset minuta uklonite papirnom maramicom, a ostatak utapkajte komadićem vate. Ne ispirajte.


 

Šećer za nežnu kožu

Umereno konzumiranje šećera nam daje energiju, jer produkti metabolizma šećera snabdevaju ćelije energijom. Međutim, šećer može da se koristi i kao sredstvo za piling, a osim toga koži daje elastičnost.


Sastojci: 1 šolja šećera, 4 kašike ulja za masažu
 

Priprema: Pomešajte ulje i šećer, nanesite na ovlaženu kožu i masirajte kružnim pokretima. Isperite toplom vodom.


 

Čokolada za čvrstu zadnjicu

Čokolada baš ne spada u namirnice koje doprinose vitkosti, osim ako se ne koristi kao sredstvo za masažu. Razlog: ovaj slatkiš sadrži teobromin, koji širi krvne sudove, i kofein u tragovima, koji podstiče metabolizam. Sve to utiče na zatezanje tkiva.
 

Sastojci: 1 tabla čokolade, 2 kašičice bademovog ulja
 

Priprema: Otopite čokoladu i umešajte ulje. Mlaku smesu nanesite na zadnjicu i bokove i blago masirajte.

Jaja za zdraviju kosu

Proteini iz jaja obnavljaju strukturu dlake i kosi daju sjaj. Umutite dva jaja s pola litra mleka, pa utrljajte u kosu. Uvijte glavu u peškir i ostavite da deluje osam minuta. Zatim dodajte malo šampona i operite kosu. Isperite mlakom vodom. Posle ovog tretmana kosa će vam biti meka kao svila.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online