Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.08.2013.
08:00
S. Đurić - Vesti A

Biljana Krstić: Lepota je dar prirode

Biljana Krstić uvek se drži one izreke da je zdravlje stalna briga za zdravlje. Trudi se, koliko može, da živi u skladu sa prirodom. Popularna pevačica tvrdi da su pravilan izbor hrane, konzumiranje čajeva, zdrava ishrana, odlazak kod kozmetičara i frizera nešto što bi svaka žena, ali i muškarac trebalo da u okvirima svojih mogućnosti rade.

Živi u skladu sa prirodom: Biljana Krstić

- Mamu sam stalno pitala zašto se zovem baš Biljana i zašto mi nije dala neko modernije ime. A, ona mi je rekla da sam ime dobila po biljkama, jer su biljke najlepše. Govorila mi je da nije njih, ne bi bilo ni nas. Vodim računa o zdravlju. Svakog jutra pijem zeleni čaj ili toplu limunadu. Posle pojedem kašu koju napravim od omiljenih žitarica, kuvanog prosa ili integralnog pirinča, sa pečenim susamom bez ulja sa morskom solju. U to dodam kašičicu mlevenog lanenog semena. U to stavim suvo voće, na primer kajsije, zatim bademe. To je ukusno i mnogo zdravo i zasiti. Oko 13, 14 sati ručam, obično je to supa, bareno povrće, riba na lešo. Nisam neki gurman, tako da se lako zasitim - priča Bilja.


Za večeru često pripremi proju i jede je uz jogurt od prosa.


- Jedem mnogo povrća i voća i vodim računa o ishrani, jer zdrav život je srećan život. Leti izbegavam da jedem južno voće. Živimo u vremenu kada su voda, vazduh,

Maska od banane


Biljani nije teško da kod kuće sama sprema maske od voća i povrća i stavlja ih na lice. A, kako kaže, posle njih lice je lepo, sveže i svilenkasto.


- Evo jedne jednostavne protiv bora, četvrtina banane se ispasira da bude kremasta, nanese se na lice i ostavi 15 minuta da deluje. Spere se toplom vodom, zatim hladnom vodom. Veoma jednostavno i brzo, a lice posle te maske fenomenalno.

voćnjaci zagađeni. I zbog svega toga važno je da jedemo zdravu hranu, da budemo fizički aktivni, ali i da imamo srećne i pozitivne misli. Pijem mnogo vode, koja je veoma važna za organizam i za lepu kožu. S obzirom na to da mnogo radim, nemam vremena da vežbam, ali zato mnogo pešačim i na taj način trošim kalorije i zatežem telo. Na posao, u Radio-Beograd, uvek idem peške. Ta šetnja mi veoma prija pre nego što prionem na radne obaveze - kaže Biljana Krstić.


Pevačica ističe da joj je odlazak kod kozmetičara duhovna hrana.


- Ne bih mogla bez moje divne kozmetičarke Nene kod koje odlazim već dugi niz godina. Ona poznaje moju kožu i potpuno joj se prepustim. Ona me je naučila mnogo toga kada je reč o negi lica. Isključivo koristim preparate i maske koje mi ona preporuči. Na lice obavezno stavljam puder i to uglavnom Živanšijev. Često putujem i onda kupim i neki drugi, možda malo i skuplji. Na lice treba da se stavi kvalitetna krema, ali i dekorativna šminka. Isto toliko koliko vodim računa o nezi kože i lica, vodim i o kosi. Redovno idem kod mog frizera Igora i pustim da mi radi šta hoće od kose. U principu, nemam neki specijalnu formulu za dobar izgled, samo vodim računa o sebi, svom zdravlju, telu, licu.   

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online