Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.08.2013.
08:00
Vesti A

Rizična lepota

Estetska hirurgija dostigla je planetarnu slavu među ženama i muškarcima. San o večnoj mladosti navodi mnoge da legnu na operacioni sto.

Usluge plastičnih hirurga traže i mlade dame. Prema poslednjem istraživanju Američkog društva estetskih hirurga, uočeno da je 40 odsto žena koje su imale neki estetski zahvat proteklih godina bilo staro između 20 i 39 godina. Hrvatski sajt cosmopolitan.hr objavio je zanimljiva pitanja i odgovore o estetskoj hirurgiji.

Foto: Ilustracija


Mnogi se pitaju da li se mogu ponovo ugojiti posle liposukcije. Odgovor je potvrdan jer svako ko unosi više kalorija nego što potroši nabaciće višak kilograma. Hoće li se nakon liposukcije višak kože skupiti? I na ovo pitanje stručnjaci odgovaraju potvrdno.

Opsesija savremenog doba


Često je pitanje da li mogu ljudi da postanu zavisni od estetske hirurgije. To je jedna od opsesija današnjeg vremena. Pacijenti koji nemaju problema s tom vrstom zavisnosti odlaze nakon operacije zadovoljni, dok zavisnici već razmišljaju o tri nove operacije kojima bi trebalo da se podvrgnu da bi izgledali savršeno. Ovakva zavisnost može da bude rezultat telesnog dismorfičnog poremećaja, odnosno nezdrave preokupacije fizičkim izgledom. Tačan uzrok zavisnosti od estetske hirurgije nije poznat, ali većina stručnjaka smatra da je uzrok u kombinaciji bioloških, psiholoških i faktora okoline.

Ako imate strije koje su nastale usled brzog povećanja telesne težine, to je znak da vaša koža baš nije elastična i verojatno se neće potpuno skupiti.


Na pitanje da li mogu grudi nakon smanjenja biti različite veličine i oblika, stručnjaci odgovaraju da se to dešava, pogotovo kada hirurg nije dovoljno iskusan ili ako su grudi operisala dvojica hirurga. Žene interesuje i to da li se posle ugradnje silikona gubi osećaj u dojkama ili bradavicama. I to je moguće, ali dešava se retko. To se može da dogoditi ako se prilikom operacije oštete nervi u tom području.


Neke dame interesuje da li se implantati mogu smrznuti u grudima na niskim temperaturama. To nije moguće. Mnoge žene strahuju da li implantati otežavaju otkrivanje raka dojke. Stručnjaci objašnjavaju da to zavisi od veličine silikona. Ukoliko si implantati za dva broja veći od vaših prirodnih grudi, mogli bi da sakriju tumor.
Da li će poljupci biti drugačiji nakon tretmana usana botoksom, radoznalo pitaju neke devojke.

Odgovor je potvrdan, jer će usne biti osetljivije, čvršće i punije, posebno u prve dve nedelje nakon tretmana. Mogu li fileri i botoks prelaziti iz jednog dela tela u drugi, pitaju žene koje su se podvrgle plastičnoj hirurgiji. Botoks se može pomicati i zahvatati obližnje mišiće na licu, fileri se mogu pomeriti u obližnje tkivo, ali se pritiskom mogu vratiti na pravo mesto.

Žene najviše plaši mogućnost da im botoks izobliči lice. I to se dešava, pogotovo u blizini usana. U tom području postoje 23 mišića, pa ista količina botoksa mora da bude ubrizgana s obe strane. Dešava se i to da lekar može da ukloni previše kože na kapcima tako da je posle operacije nemoguće zatvoriti oči. Takva greška može da dovede do infekcije očiju, pa čak i do slepila.  

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online