Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 05.08.2013.
08:00
Vesti A

Mitovi o lepoti

Lepota je neiscrpna večna tema i stručnjaka i laika. Neke zablude vezane za negu vremenom su pretvorene u istinu. Stručnjaci upozoravaju da treba razlikovati šta je istina, a šta lažni mit.

Mnoge sveznalice tvrde da se trepavice se lome ako prečesto koristimo maskaru ili ako je nanosimo u prevelikim količinama. Srećom, to je samo mit jer moderne maskare sadrže proteine koji neguju i štite osetljive trepavice. Trepavice se lome ako imamo naviku da uveče ne skidamo šminku. Opušteno se šminkajte, ali nikako ne smete da zaboravite da pre odlaska na spavanje mlekom ili losionom skinete maskaru sa trepavica.

Foto: Ilustracija


Jedan od mitova o lepoti je tvrdnja da će nam kosa biti gušća ako je češće šišamo. Čak i da svaki dan šišamo kosu, ona od toga neće biti gušća, kažu stručnjaci, jer je nemoguće na taj način uticati na rast koste. Rast kose zavisi isključivo od korena, a

Krema protiv bora


Zabluda je tvrdnja da preparati protiv starenja čine kožu nekvalitetnijom. Određeni sastojci u kremama protiv bora poput retinoida, koji ubrzavaju oporavak ćelija kože i nastanak kolagena, mogu da iritiraju kožu. Ukoliko vam je koža preosetljiva i ako prvi put koristite jake kreme, važno je da kožu pripremite. Izaberite kremu koja ima niži sadržaj retinoida. Ako vas i dalje iritira, nanosite kremu svako drugo veče i neka stoji pet minuta. Zatim operite lice. To radite sve dok ne osetite da je koža postala tolerantnija, a zatim počnite s celonoćnim tretmanima. Ukoliko krema i dalje iritira vašu kožu, potražite drugi proizvod.

šišanje ne utiče na koren. Redovnim skraćivanjem vrhova možete sprečiti pucanje kose, a frizura bez ispucalih krajeva izgledaće mnogo lepše.


Čak i vrapci na grani "znaju" da samo žene sa prekomernom telesnom težinom imaju celulit. To apsolutno nije tačno. Za nastanak pomorandžine kore nisu krivi samo suvišni kilogrami, već i labavo potkožno tkivo koje može da bude i nasledno. Celulit je proizvod nezdravog načina života, odnosno posledica nepravilne ishrane i nedovoljne fizičke aktivnosti. Bitno je znati da skidanje kilograma ne rešava problem celulita, već će samo smanjuje obim masnog tkiva. Rat protiv celulita zahteva borbu na više frontova.


Može se čuti da zaštitna krema za sunčanje licu nije potrebna jer tečni puder pruža UV zaštitu. To je neistina. Neki puderi sadrže zaštitni UV faktor, ali ti faktori su previše niski da bi bili odgovarajuća zaštita od jakog sunca. Nikako ne idite na sunca sa puderom na licu, jer je moguća alergijska reakcija na kombinaciju nekih sastojaka pudera i sunčevih zraka.


Kupanje i predug boravak u vodi isušuje kožu, takođe je zabluda. Treba voditi računa da temperatura vode ne prelazi 38 stepeni, ako i da ne boravite duže od pola sata u vodi. Nakon kupanja nikako nemojte trljati kožu grubim peškirom, već kožu lagano osušite peškirom, a zatim je namažite kremom ili mlekom za telo.


Jedan od mitova je tvrdnja da brijanjem dlake postaju jače i gušće. To je delimično tačno. Obrijane dlake izgledaju deblje samo zato što su odrezane žiletom na najdebljem delu, a kad dlaka počne ponovo da raste, prvo iz kože izlazi taj debeli deo dlake, što dlakama daje jači izgled. Zaključak: noge vam neće biti dlakavije ako ih budete brijali. Važno je da to radite redovno.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online