Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 28.07.2013.
08:00
Vesti A

Piling čuva lepotu

Dr Mehmet Oz poznat je milionskom auditorijumu kao "američki doktor". Ovaj kardiovaskularni hirurg je, posle gostovanja kod Opre Vinfri i Larija Kinga 2009. pokrenuo svoj "Dr Oz šou", koji je za kratko vreme postao jedna od najgledanijih emisija u Americi i osvojio je nagradu Emi.

Radite česte pilinge, preporučuje dr Oz

Dr Oz je profesor hirurgije na Univerzitetu Kolumbija. On je i medicinski direktor Integrativnog medicinskog centra, kao i direktor Instituta za bolesti srca njujorškog prezbiterijanskog medicinskog centra Kolumbija. Njegove savete vezane za održavanje zdravlja i lepote sluša cela planeta, jer gledaoce je osvojila njegova iskrenost i prisnost u obraćanju.

Sirće od jabuke


- Hijaluronska kiselina koži daje volumen i punoću, glatkost i vlažnost. Međutim, ona ne može da prodre u kožu pa, kad je na nju nanesete, deluje samo kao sredstvo za vlaženje. Sirće od jabuke takođe deluje kao piling za gornji sloj kože - kaže dr Oz.

Dr Oz je ovog puta savetovao koja su sredstva za piling najbolja, kao i koliko često treba da ih upotrebljavamo. U ovom tekstu, objavljenom na sajtu sensaklub.hr, dr Oz slikovito objašnjava:
- Savetujem česte pilinge. Šta je bolje za vaš pod? Da ga čistite svake nedelje ili pričekate da se nakupi dovoljno smeća i onda ga izribate jedanput godišnje? Isto vredi i za vas. Kad odlučite da tako postupate i sa svojim licem, imate nekoliko mogućnosti.


Dr Oz smatra da jednom dnevno ili nedeljno treba istrljati lice blagim mehaničkim ili hemijskim sredstvom za piling:


- Ne koristite meha­ničke pilinge oštrih ivica jer oni mogu da oštete donji sloj zdrave kože. Koštice kajsije prirodno su sredstvo i deluju poput staromodne metle u odnosu na novoizmišljene hemijske kuglice, koje su sličnije sintetičkoj metli. Meni se više sviđa druga vrsta pilinga, ali nećemo vas prijaviti policiji ako stvari želite da radite na staromodan način. Isprobajte malu količinu sredstva na ruci da biste se uverili da nije previše grubo.


Ovaj stručnjak smatra da postupak poznat kao mikrodermoabrazija treba primenjivati jednom mesečno da bi se kod prosečnih osoba dobili iznadprosečni rezultati:
- Kod mikrodermoabrazije upotrebljavaju se aparati na bazi kristala ili na bazi pravih dijamantskih čestica kako bi se uklonile odumrle kožne stanice i istovremeno isisala masnoća iz pora.


Iako sve navedene metode mogu da budu delotvorno, dr Mehmet Oz smatra da je najlogičnije da se jednom nedeljno obavlja piling kako bi se otklonile izumrle ćelije kože.


- Ako se šminkate ili ste izloženi velikoj količini prašine, preporučujemo piling svake večeri, ne tokom dana, jer biste u tom slučaju skinuli samo šminku. Žene tokom menstrualnog ciklusa luče više masnoće, pa tada postoji veća mogućnost pojave akni, što znači da biste trebale da koristite blaži piling. Za telo koristite prirodni sunđer, jer on mehanički uklanja stare naslage kože - kaže dr Oz.


Postoje i proizvodi sa kiselinama, a ako želite da sami radite piling, treba da nađete preparate sa kiselinama koje se slažu sa prirodnom kiselošću vaše kože.


- Alfa-hidroksilna kiselina (najčešće se navodi kao glikolna kiselina) deluje kao piling tako što skida gornji sloj odumrle kože i ujedno vlaži kožu. Alfa-hidroksilne kiseline (voćne kiseline koje pomlađuju kožu) koriste se već dvadesetak godina i postigle su značajno poboljšanje u kvalitetu kože, jer uklanjaju s površine kože odumrle ćelije. Manje i veće bore se ublažavaju, a koža poprima svežiji izgled - objašnjava dr Oz.


Glikolna kiselina (preporučljiva je koncentracija manja od 10 odsto), koja se dobiva iz šećerne trske, zadržava vlagu u koži i odstranjuje izumrle ćelije. Treba biti oprezan i staviti malo preparata da biste se uverili da ne izaziva nadraženost kože.
U svakom slučaju, svaka treba da nađe onu vrstu pilinga koja najviše odgovora njenoj koži, zaključuje dr Oz.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online