Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 27.02.2010.
14:09
Vesti A

Savršene usne bez bora

Izbegavajte tamne i matirane karmine od kojih usne izgledaju tanje. Izaberite svetlucave, svetlije nijanse, pa će vaša usta izgledati punije i svežije, a bore će se manje primećivati.

Imate male bore oko usana i zbog njih vam se ruž konstantno razmazuje, pa vas to već neko vreme opasno ljuti, ali nemate rešenje i prepustili ste se očaju. Nema razloga za brigu, a još manje za očaj. Potrebni su vam malo strpljenja i nekoliko sitnica, kao što je balzam, tečni puder, karmin, olovka za iscrtavanje ivice usana, koje će ubuduće izgledati uvek savršeno.

Sjaj za punoću
Pripremili ste podlogu, iscrtali konture, naneli karmin. Za kraj se poslužite trikom od kojeg će vaše usne izgledati punije. Na sredinu usana nanesite malo svetlucavog bezbojnog sjaja. Z kraj još jedno podsećanje, nega usana u sprečavanju daljih sitnih borica je neophodna, a za to je najbolje jednom nedeljno raditi piling usana.

Pre svega morate redovno da koristite balzam za usne, koji sadrži sastojke za ublažavanje bora. Nanesite tanak sloj na usne, sačekajte nekoliko minuta da ga koža upije, a višak uklonite papirnom maramicom. Sledeći potez je nanošenje tečnog pudera, koji se utapka na usne prstom ili sunđerom. Slobodno, pređite preko ivice usana kako biste popunili bore i lakše definisali njihov oblik olovkom.

Na kraju nanesite malo transpare­ntnog pudera u prahu. Jedno od osnovnih pravila za dame koje pate od sitnih, lepezastih borica oko usana jeste da bi morale da se preorijetnišu na svetlije nijanse ruževa, jer i ako im se desi da se ruž razliva, neće izgledati tragično, kao kada se razliva crveni ili neki tamni karmin.

Dakle, izbegavajte tamne i matirane karmine od kojih usne izgledaju tanje. Izaberite svetlucave, svetlije nijanse, pa će vaša usta izgledati punije i svežije, a bore će se manje primećivati.


S mekom olovkom prirodne nijanse precizno iscrtajte ivicu usana. Da biste postigli savršen oblik, olovka mora da bude dobro zaoštrena. Bitno je da liniju ne iscrtavate mimo prirodne ivice usana. Pripreme su završene, konačno možete da nanesete karmin. Učinite to pomoću četkice jer ćete biti precizniji.

Najbolje je da nanosite tanke slojeve, od sredine ka ivici usana. Uklonite višak karmina da se ne bi razmazivao. Savijenu papirnu maramicu postavite između gornje i donje usne i pritisnite ih. Da bi se ruž što duže zadržao na usnama, četkicom ponovo nanesite malo transparentnog pudera u prahu, a zatim dodajte još jedan tanji sloj ruža.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online