Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 07.07.2013.
08:00
Vesti A

Lepota iz kuhinje

Mali saveti često znače veliku pomoć u svemu, pa i kada je reč o lepom izgledu. Postoji niz korisnih trikova kojima se koriste devojke i žene širom planete da bi bile privlačne i neodoljive.

Zanimljivo je što se većina njih krije u kuhinji. Evo nekoliko preporuka za lepotu.
Tokom dana, kada vam se za to ukaže prilika, i prilikom odlaska na spavanje, namažite ruke sokom od pomorandže. Postaće meke i glatke. Da biste bezbolno iščupali obrve, dovoljno je da preko njih pređete kockicom leda obavijemom gazom. Ako kapke, pre no što stavite senku, premažete kapljicom soka od limuna i ostavite da se ovaj prvo osuši, šminka će se duže držati.

Foto: Ilustracija


Masno lice će se isušiti zahvaljujući mekinjama i limunu. Skuvati šaku mekinja i sok od pola limuna u litru vode. Procediti i sipati u flašu. Ovim svakog jutra umivati lice. I za masnu kosu postoji lek. Svakog jutra je treba češljati četkom stavljenom u

Maslinovo ulje briše podočnjake


Maslinovo ulje skida čak i vodootpornu maskaru, a bogato je vitaminima A i E, koji su poznati kao prirodni antioksidansi. Također, odlično je za uklanjanje podočnjaka. Naime, test je pokazao da nanošenjem maslinovog ulja podočnjaci nestaju nakon samo tri dana, jer su podočnjaci uglavnom posledica suve kože. Umesto da kupujete skupe pilinge za telo, radije ga napravite sami kod kuće. Pomešajte pola šoljice šećera s četvrtinom šoljice maslinovog ulja. Nanesite na kožu za vreme tuširanja, pa dobro istrljajte i isperite.

najlonsku čarapu. Prašina i masnoća će ostati na najlonu a kosa će postati sasvim čista. Čarapu treba prati posle svake upotrebe.

Tragovi od bojenja kose na čelu i iza ušiju otklanjaju se pepelom od cigareta. Za skidanje malja pomešajte nekoliko kapi glicerina sa tri do četiri kašičice šećera i malo vode. To sve zagrejte da bude mlako i elastično. Mažite time maljava mesta kružnim pokretima, kao da masirate. Pod prstima će nastati male valjuške koje sa sobom odnose suvišne dlake. Koža će postati glatka i meka.

Možete sami napraviti ulje za sunčanje ako pomešate morsku vodu, sok od pomorandže i bademovo ulje. Vrlo je efikasno i jeftino.


Šminkerka slavnih lepotica Lindzi Mils otkrila je novinarima trikove koje koriste svetske zvezde. Često upotrebljavaju belu olovku, jer ona naizgled otvara oči, a nanosi se samo na unutarnju stranu donjeg kapka. Male crte na licu koje se pojavljuju nakon noći prospavane na pamučnom jastuku s vremenom se pretvaraju u bore, zbog čega slavne lepotice uglavnom spavaju na satenskoj posteljini.

Crvenokose zvezde ispiraju kosu sokom od brusnice koja joj daje sjaj. Da bi postigle efekat punih usana, mnoge popularne glumice i pevačice koriste - pepermint, jer on širi površinske krvne sudove. Malo ekstrakta peperminta stavite na usne i svi će se diviti vašim prirodno punim usnama. Još jedan od trikova supermodela za hidrataciju lica je punomasno mleko pomešano s vodom, u bočici s raspršivačem.

Ova mešavina, koju treba nanositi na lice nekoliko puta dnevno, osvežava kožu i čini je blistavom. Prirodni toner, sok od limuna, čisti lice i osvežava ga sužavajući pore i održavajući čisti ten. Limunova kiselina je takođe prirodni piling, savetuje Lindzi Mils, a umanjuje i pege od sunca. Limun iscedite na vatu i očistite lice pre spavanja. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online