Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 11.05.2013.
08:00
24sata.hr A

Izaberite pravi grudnjak za vaše grudi

Čak 80 posto žena bira potpuno pogrešan grudnjak koji osim estetskih ostavlja i bolne tragove na telu. Konkretnije, čak 40 posto dama ima problema s grudima koje ispadaju iz korpi dok njih gotovo 60 posto nikada nije pronašlo idealan grudnjak jer ne poznaju oznake prilikom kupovine. Nedavna istraživanja pokazala su sedam najvećih greški pri odabiru oblika i veličine grudnjaka koje svakako treba izbegavati.

Znate li da izaberete adekvatan grudnjak?
 

1. GRUDI KOJE VISE

Čvrsta konstrukcija i dobro odabran obim korpi nisu jedina garancija savršenog grudnjaka. Problem grudi koje izgledaju kao da vise najčešće je nedostatak prave potpore. Problem u ovom slučaju su preuske ili preduge naramenice koje ne podižu grudi.

Savet: Birajte grudnjake sa podebljanim naramenicama koje u sebi ne sadrže previše elastina.

2. KORSET DEKOLTE

Visoko smeštene stisnute grudi podignute gotovo do prsne kosti koje iz profila izgledaju spljošteno najčešće su uzrok odabira premalih korpi ili premalog opsega grudnjaka koji pritiska grudi i koji osim lošeg estetskog izgleda uzrokuje bol u grudima.

Savet: Prilikom odabira grudnjka napravite test - ako su grudi na pola puta između ramena i lakta odabrali ste dobar grudnjak.
 

3. GRUDNJAK VISOKO PODIGNUT NA LEĐIMA

Kada dolazi do podizanja grudnjaka s prsne kosti ili leđa problem su prevelike korpe i u drugom slučaju premali opseg grudnjaka na leđima.

Savet: Traka na leđima mora biti čvršća i veća, a naramenice čvrste kako ne bi dolazilo do podizanja grudnjaka. Osim toga grudnjak na leđima kao i na bočnoj

Ovo je dobro izabran brus!

strani tela treba biti u jednakoj visini kao i prsa.

4. NABORANE KORPE

Iako grudnjak može biti obimom dobar, mreškanje tkanine grudnjaka najčešće se javlja kao posledica iznošenosti grudnjaka, njegovog širenja i gubitka elastina ili u većem broju slučajeva zbog prevelike korpe.

Savet: Dobro proučite spoj slova i brojeva na deklaraciji.

5. GRUDI KOJE "PRELIVAJU"

Prelivaju li se grudi preko ruba grudnjaka na prsima te se stvara utisak zadebljanja i neprirodnog izgleda, problem je premala veličina korpi.

Savet: Kako je širina leđa veća tako i dubina korpi progresivno raste, pa tako A korpa može biti dublja od B korpe - ova pravila je potrebno znati jer najčešće zbunjuje žene.

6. VISOKO NOŠENJE

Namestite li grudnjak da stoji udobno na prsima, ali se zbog toga nalazi i visoko na leđima problem je u pogrešnoj veličini.

Savet: Isprobajte grudnjak jednake veličine korpi, ali manjeg obima.

7. BOČNO PRELIVANJE GRUDI

Ukoliko su žice od grudnjaka smeštene na grudima umesto na rebrima pri čemu se stvara utisak da grudi beže sa strane dok središnji dekolte propada, korpe bi definitivno trebale biti veće i dublje.

Savet: Obratite pažnju na obim korpi, ali i na kopčanje. Pripazite da se grudnjak kopča na prvoj kopčici jer on se s vremenom širi, pa je logično da možete iskoristiti i druge dve.

SAVETI:

- Naramenice moraju čvrsto da prijanjaju uz telo, a da ne ostavljaju tragove na koži
- Grudnjak na leđima kao i na bočnoj strani tela treba da bude u nivou grudi, a ne niže ili više na leđima
- Žice treba da leže ravno na vrhu rebara, a ne da štipaju ili da se zabijaju u kožu
- Tamo gde se spajaju grudi i tkanina, ne sme da postoji rupa ili da se rub urezuje u grudi

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online