Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 28.04.2013.
08:00
B92 A

San o večnoj mladosti ili noćna mora?

Potraga za mladošću je kroz istoriju i mitologiju predstavljala željeni, ali večno nedostižni cilj. Kleopatra se kupala u mleku, Narcis je zbog svoje lepote izgubio život, konkvistadori su tragali za fontanom mladosti, a Dorijan Grej je prodao dušu da bi njegov lik u ogledalu ostao zauvek nepromenjen.

Foto: Ilustracija
 

U današnje vreme cilj je ostao isti, samo su se sredstva i okolnosti promenile. Časopisi nas zatrpavaju besprekornim licima koja kao da procenjuju svaku našu poru, sa televizija nam prete žene svih uzrasta svojim savršenim telima, filmovi, serije, muzički spotovi se razbacuju lepotom i kao na traci se sa svih strana pojavljuju lepotice kojima se ne može naći zamerka. I ono što je lajtmotiv svega navedenog i što najviše bode naše bore mrštavice jeste to što svi propagiraju mladost, mladost, mladost! Mladost se ceni, mladost pravi novac i mladost vlada, a pošto se jednako lako i prodaje i kupuje, mladost je postala najpopularniji modni dodatak koji svako želi da ima.

Sveti gral večne mladosti

Naše potrage za ovim svetim gralom vode preko trnovitih puteva prekratkih suknji, previsokih štikli i naravno, majke mladosti- estetske hirurgije! Mnoge žene se danas odlučuje na brutalne, skupe i čak rizične zahvate samo da bi malo vratile vreme. A zahvati postaju sve raznovrsniji i sve pristupačniji, dok se prag godina njihovih pristalica sve više smanjuje. I niko ne razmišlja o tome otkud, na primer, Botoxu tako zvučno ime, koje je dobio od neurotoksina, ili šta sve može da se desi sa silikonskim implantima u vašem telu. Liftinzi, liposukcije, injekcije, sužavanja, skraćivanja, podešavanja... (zlo)upotreba je sve rasprostranjenija i društveno prihvatljiva, bez obzira na posledice.

A posledice postoje, po fizičko i psihičko zdravlje, po sliku koju ljudi o vama stiču i po poruku koju šaljete ljudima koji su vam bliski. Mnoge žene se izgube u trci sa vremenom i zalutaju na stazu skalpela, igala i hemikalija po kojoj lutaju omamljene totalnom anestezijom.

Kada legnete pod nož, ne odstranjujete samo par godina, već i deo sebe, jer nije isto gledati u oči sa nekoliko bora i slušati savet sa usana na kojima je osmeh ostavio trag i raditi isto to gledajući u Barbiku bez mane. Ne zaboravite da još uvek ne postoji zahvat koji će zategnuti kožu vrata, koja vas uvek odaje, zato je mnogo bolje da ulažete u konstantnu negu nego u povremenu "generalku", banalno, ali je isto kao sa automobilom, ako ga redovno servisirate i pazite, trajaće vam duže nego da se setite servisera tek kada se nešto pokvari, pa da se čovek namuči da sve to zakrpi...

Kako da usporite vreme

Kod prolaženja vremena ne postoji čarobni štapić, ali postoje načini da se ono uspori.

To, istina, zahteva konstantnu posvećenost i rad na sebi, zdraviju ishranu, sportske aktivnosti i negu u vidu krema, kozmetičkih tretmana i sklanjanja od sunca, ali to nije nemoguće, jer nega je jedna stvar, ali invazivna estetska hirurgija je nešto sasvim drugo. Hemijski piling ili mikrodermoabrazija će ukloniti nepravilnosti, ali neće ostaviti ožiljke, masaže i laseri će zategnuti vašu kožu ali na mnogo prirodniji i prihvatljiviji način.

Ne odričite se svojih godina i svih svojih bora, one su deo vas, daju vam identitet i jedinstveni šarm, gledajte na njih kao na staze kojima ste u životu prošle i koje su vas naučile nečemu i dale vam trenutke za pamćenje, zato nemojte da ih krijete i uklanjate, već ih nosite sa ponosom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online