Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 05.04.2013.
08:00
Vesti A

Privlačne i bez šminke

Savršen izgled imperativ je savremenog doba. Žene su od davnina imale potrebu da budu lepe i neodoljive. Još u starom Egiptu kapke su bojile u zlatnu, tirkiznu ili crvenu boju, kožu su izbeljivale belim olovom.

Tokom pedesetih godina prošlog veka u Americi nije bilo dame koja u svojoj toaletnoj tašni nije imala kremu, ruž, senke, lakove za nokte. Ta moda je zahvatila i Evropu, a Pariz je postao svetski centar kozmetičkih kuća.

Prirodna lepota uvek na ceni

Šminka ulepšava, prekriva nedostatke na koži, ali isto tako zna se da je prirodna lepota uvek bila na ceni. Ženski časopisi su poslednjih godina puni saveta o tome kako postići lepotu bez upotrebe šminke. Jer, i koži je potreban odmor od raznih preparata.


Uz malo truda i discipline svaka dama može da bude neodoljiva. Dovoljno je da su joj obrve uveke uredno počupane. Tajna zdrave i sjajne kože leži i u redovnom pilingu. Neophodno je ukloniti mrtve ćelije. Trepavice mogu da budu duže, punije i tamnije ako ih premažete tankim slojem vazelina.

Izbor parfema


Negovana, nenašminkana žena sa istančanim stilom odevanja dobiće više komplimenta od dame koja želi pošto-poto da bude moderna i u trendi, čak i po cenu da joj takva odeća ne stoji lepo. Preterana šminka uvek izaziva suprotan efekat. Stručnjaci kažu da je i izbor parfema veoma važan, jer je miris taj koji oslikava karakter i senzibilitet svake osobe.

Piling je potreban i usnama, koje uvek treba mazati hidratantnim balsamom koji će im dati vlažnost i fini sjaj. Treba izbegavati mrštenje i grimase.


Bez obzira na tip kože, održavanje vlažnosti kože je ključno za gladak i sjajan izgled, u suprotnom će vaša koža izgledati umorno i istrošeno.

Zato je neophodno da održavate kožu mekanom i sjajnom uz pomoć dobre hidratantne kreme sa zaštitnim faktorom protiv sunca. Osim toga, dnevno treba popiti bar osam čaša vode. Kapi za oči će razbristriti pogled i učiniti da vaše oči izgledaju odmorno i sjajno. Najjači ženski adut je blistav osmeh. Zato treba redovno izbeljivati zube. Uredna frizura i čista kosa su nešto što se podrazumeva.
Za lep izgled psiholozi savetuju damama da usprave stoje ili sede. Samo u tom slučaju mozak dobija poruku da se dobro osećamo.

Neka istraživanja su pokazala da su žene nesrećne jer preuveličavaju svoje nedostatke i mane. Zato psihoterapeuti predlažu da dame, prilikom ogledanja, treba da se koncentrišu da deo lica ili tela koje vole i smatraju ga lepim. To će im bitno popraviti raspoloženje.


Veoma je bitno i disanje. Plitko disanje manifestuje se kao napetost na licu, vratu, pa čak i ramenima. S druge strane, kada dišemo duboko i polagano, izgledamo i osećamo se lakše u sopstvenom telu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online