Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 17.02.2010.
13:47
Vesti A

Izbegnite modni neukus

Zaboravite na trendove, jer sve što je trenutni modni imperativ, ne podrazumeva da naloženo, odgovara vašoj građi, ili vašim godinama.

Moda je odavno prisutna u našim svakodnevnim životima, priznale mi to ili ne. Svaka pripadnica nežnijeg pola želi da izgleda bolje, zato dame prate trendove i modne diktate. Međutim, iako je moda, danas više nego ikada pre, šarolika i izmešana, postoje greške i promašaji koji nisu dozvoljeni.

Mini suknja uz mini top je jedna od najčešćih i najgorih modnih grešaka, naročito kod mlađih devojaka, koje još tumaraju između stilova i pokušaja izgrađivanja prepoznatljivog izgleda. Kombinacija mini suknje i razgolićenog gornjeg dela tela, doprineće da delujete jeftino i droljasto, a ne privlačno.

Umesto toga, mini suknju uparite sa majicom koja ide preko bokova i koja nema gola ramena. Važno je da ne zaboravljate na dužinu majce ali ni na rukave, kratke, tri četvrt ili dugačke. Da biste, ipak, privukli pažnju, ali umećem kombinovanja, celoj kombinaciji dodajte i širok kaiš, od platna ili kože. Kratki top, golih ramena i poluobnaženih grudi uz otkriveni pupak, mogu da nose samo savršeno zategnute dame, koje nisu prešle 25 godina i to samo uz farmerke, bermude ili suknje ispod kolena.

 

Kombinovanje desena i nijansi


Nikada ne mešajte babe i žabe, ako već imate, npr. košulju cvetnog desena, nemojte je nositi uz karirane pantalone ili suknju.

 

Držite se jednog desena, a ostalu garderobu uskladite s jednobojnim tonovima koji se slažu sa odabranim desenom. Jednostavnost je na prvom mestu.

 

Budite obazrivi ako koristite kreme za samopotamnjivanje, jer možete da dobijete šargarepa narandžastu boju kože, pa ćete izgledati prljavo.

Zaboravite, ma koliko vam to izgledalo lepo i "in", na kabaste cipele uz ženstvenu garderobu. Platforme ne idu uz ženstvenost, one mogu da prođu, eventualno, kod tinejdžerki u pojedinim fazama. Ženstvena odeća nalaže i ženstvenu obuću, espadrile, štiklice, sandale, elegantne i udobne cipele... Zaboravite na trendove, jer sve što je trenutno moderno, ne znači i da vam dobro stoji.

Jednostavno, ima delova garderobe koji naprosto nisu za vašu građu tela i onda na takvu odeću, ma koliko lepo stajala vašoj prijateljici ili rođaki, vi morate da zaboravite.

Mini suknje i helanke nisu za nereprezantativne noge, duboko dekoltirane bluze i haljine nisu za one dame sa velikim poprsjem, strukirana garderoba nije za niske dame, pravougaone građe... Budite realne i garderobu birajte prema građi tela, godinama, poslu i načinu života, a modu koristite samo za isticanje dobrih, odnosno sakrivanje nedostataka...


Verovale ili ne, ali muškarcima uglavnom, ne prija kada vidi na savršenom ženskom telu, tange ispod uskih pantalona ili suknji.

Ukoliko već nosite usku garderobu, pa još i svetlu, nekulturno je da se ocrtava linija gaćica, zato vodite računa o tim "sitnicama", koje mnogo govore o vašem vaspitanju, ali i načinu i stilu života. Sve što je vulgarno, ne može da bude seksepilno i šarmantno izazovno. Ponekad i ozbiljna bela košulja govori sve...

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online