Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.02.2013.
08:00
ordinacija.hr A

Pravila za savršeno nanesen ruž

Ako želite besprekorno nakarminisane usne, pratite sledeće "zapovesti" i imaćete ih!

Hajde da naučimo kako da savršeno nakarminišemo usne...
 

1. Prazno platno
Uklonite sve tragove prethodno nanesenog ruža ili balzama za usne i nežno ispolirajte svoje usne pastom za piling.

2. Razlikujte formule
Mat ruževi za usne trajaće dugo, ali će vam isušiti usne. Kremaste formule su hidratantne i neće narušiti vlažnost usana, ali zato ne traju toliko dugo. Nekad je bilo pravilo da dugotrajni ruževi isušuju usne i ostavljaju ih ispucalim, međutim to više nije slučaj.

3. Ne preskačite olovku
Ako želite da produžite "hod" svog ruža za usne, nemojte da preskočite olovku. Tako ćete neutralisati prirodnu, ružičastu boju usana i učiniti ih boljom podlogom za boju

Ocrtajte cele usne olovkom

ruža, a ruž će duže trajati. Savetujemo da ne ocrtate samo ivicu usana, nego cele usne.

4. Četkicom duže traje
Ako ruž nanesete malom četkicom namenjenom za tu svrhu, njegova boja će se na usnama zadržati duže. Boju nanesite na usne, prekrijte četvrtinu usnice, ponovno "natrpajte" boju i nastavite…

5. Papirićem protiv viška
Pošto usne ukrasite ružem uzmite parče toalet papira ili maramice i stavite ga između

usana kao da želite da ga pojedete. Papirić će ukloniti višak ruža. Tada nanesite još jedan sloj ruža kako biste boju učinili postojanijom.

6. Pazite na zube
Ruž je za usne, a ne za zube! Koliko puta ste videli neku ženu s tragovima ruža na zubima i osetili sažaljenje? Ne dopustite da se to dogodi i vama! Nakon što nanesete ruž, stavite čist kažiprst u usta i nežno zatvorite usta oko njega. Tako ćete ukloniti ruž s unutrašnje strane usana i sprečiti preslikavanje na zube.

7. Bela olovka
Belu olovku za oči možete da iskoristite za još jedan bjuti trik – povećanje usana! Njome iscrtajte "kupidonov luk", vrh gornje usnice taman ispod nosa. Naravno, prstima ublažite prelaz, tako da on ne bude očigledan.

Savršeno!

8. Završite sa sjajem
Ruž za usne upotpunite tankim slojem sjaja za usne kako biste svoje ljubilice učinili većim. Nanesite ga na sredinu gornje i donje usne za najbolje rezultate, ne na cela usta. To može da bude sjaj slične boje ili pak onaj skroz prozirni - izbor je na vama.

9. Ne plašite se "nude" boje
Nude boja je boja! Ova vrsta ruža idealna je za dnevni look i poslovne sastanke jer ne govori: "pogledaj me!", a s druge strane, primeti se da imate ruž za usne. Izaberite onu boju koja je za nijansu tamnija od vaše kože. Ako ste bledi, za vas su rozikasti tonovi, a ako je vaša put tamnija, onda odaberite bež nijansu.

10. Crvena je za svakoga!
Iako će neke žene bežati od crvenog ruža za usne u širokom luku, on je vanvremenski klasik i postoji nijansa za svakoga. Osobe svetlijeg tena bi trebalo da izaberu plavičaste tonove crvenog ruža, žene maslinaste puti mogu da biraju narandžaste tonove, a na tamnoputima najbolje izgledaju ruževi boje crnog vina. Evo i poseban savet kada i kako nositi crveni karmin.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online