Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 18.12.2012.
08:00
Svaštara A

Grudi - lepe i čvrste bez silikona

Bez obzira na to da li su male ili velike, grudi posmatramo, volimo, upoređujemo, divimo im se, a ponekad ih se stidimo ili ih mrzimo. Sve zavisi od njihove veličine i oblika. Iako imaju jednostavnu formu, kad je reč o grudima, ništa nije jednostavno.

Grunjak čuva vaše grudi, tuširajte ih hladnom vodom...
 

Ulazak u svet odraslih:

U pubertetu devojčica se pretvara u ženu, to je vreme kad počinje aktivnost reproduktivnih žlezda, a očigledan znak te promene jesu grudi koje rastu, postaju vidljive. Izbor prvog grudnjaka svaka devojka doživljava kao ritual ulaska u svet odraslih žena. Ipak, često grudi u početku ne rastu simetrično i to je razlog zabrinutosti i kompleksa. Na sreću, ta razlika postepeno nestaje, grudi se polako izjednačavaju, a bradavice dobijaju tamnu boju.

Da li su onakve kakve bi trebalo da budu?
 

Istraživanje u Kaliforniji pokazalo da je obim idealnih grudi 91.5 centimetar
 

Obim grudi Venere Miloške je 93,80 cm, Merilin Monro 95 cm, a nedavno istraživanje u Kaliforniji utvrdilo je da je obim idealnih grudi 91,5 cm. Dakle, mere idealnih grudi stalno se menjaju. Tako je bilo i očigledno će uvek i biti.

U antičkoj Grčkoj ideal su bile male grudi i mišićav grudni koš, u srednjem veku u Evropi su bile moderne čvrste i male grudi, a u Indiji teške i izdašne, u renesansi su postale bujne, da bi 20-ih godina prošlog veka opet bile moderne male, nevidljive grudi.

Potom, 50-ih godina postaju moderne holivudske proporcije, a 90-ih se velike grudi još i podižu grudnjacima pa i operacijama. Lako je zato shvatiti zbunjenost žena koje žele dobro da izgledaju u vremenu u kojem žive. To je zaista teško. Njihova težina neprestano se menja, zavisno od perioda i promena u životu: od trudnoće, dojenja ili jednostavno zbog tereta vremena.

Nijedan organ našeg tela nije toliko podložan promenama kao grudi. Osim toga, razlike između grudi dve žene veće su nego razlike bilo koja dva druga organa. Kod nekih žena dojke su gotovo neprimetne, teške samo desetak grama, kod drugih pak mogu biti teške čak pet ili deset kilograma.

Bujnost ili zenstvenost:
Sve je više žena s velikim grudima, a to neki objašnjavaju promenama u načinu ishrane i uzimanjem kontraceptivne pilule. Procenjuje se da su se u jednoj generaciji u Evropi grudi povećale za 10 cm. To povećanje je još više izraženo u zemljama Azije. A proporcionalno s povećanjem grudi povećava se i potreba za njihovom negom.

U jednoj generaciji grudi u Evropi su se povećale za čak 10 centimetara
 

Važno je odabrati odgovarajući grudnjak, posebno za sport, svakodnevno negovati grudi specijalnim kremama, a hladnom vodom podsticati cirkulaciju i održavati čvrstinu i elastičnost kože.

Veličina "S":
Setite se Džejn Birkin ili Tvigi, obe su od svojih malih grudi napravile mit. Male grudi imaju velike prednosti. Ljupke su, stoje podignuto, dugo zadržavaju svoj mladalački izgled, prkose sili teže i procesu starenja, tj. opuštanju. No, iako su male, treba im nega, što uključuje zaštitu prilikom sunčanja, vežbe za održavanje čvrstine i izbegavanje grudnjaka koji ih stežu, pritiskaju i podižu.

Negujte ih nezno:
Bez obzira na veličinu i oblik, da bi se oduprle sili teže i teretu godina, grudima je potrebna čvrsta i elastična koža. A za održavanje kože potrebna je redovna i pažljiva nega. Izbegavajte velike promene težine, učestale tople kupke, redovno nosite grudnjak. Zapamtite da je hladna voda odličan podsticaj za elastičnost i čvrstoću i da postoje brojni kozmetički proizvodi koji vam mogu pomoći da sačuvate ili poboljšate izgled svojih grudi.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online