Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 14.08.2012.
08:00
Vestionline A

Zašto imam podočnjake i kako da ih uklonim?

Jeste li među onim ženama, koje na podočnjake stavljaju toliko korektora da vas prijatelji i kolege zovu rakun? Mnogo je bolje da otkrijete uzrok problema i otklonite ga, nego da prikrivate podočnjake.

Koža oko očiju je jako osetljiva, tanka i puna krvnih sudova. Podočnjaci su rezultat nekih potencijalnih stvari koje se mogu događati u organizmu. Njihov nastanak može biti uzrokovan nizom stvari uključujući fizički i emocionalni stres, pušenje ili preterano konzumiranje alkohola.

Stavljate "tone" korektora?!: Mnogo je bolje da otkrijete uzrok problema i otklonite ga, nego da prikrivate podočnjake
 

E sad, neke žene bi mogle da kažu - ali ja ne pušim i ne pijem toliko. Onda je verovatno razlog nekog stanja kože kao što su ekcem ili atopijski dermatitis koji takođe izaziva tamne podočnjake. Drugi česti razlozi mogu uključivati gubitak sna, dehidracija, alergije, nepodnošenje glutena pa čak i nedostatak vitamina i minerala.

ŠTA MOŽETE DA URADITE?

Pijte puno vode. Dehidracija je jedan od najvećih uzroka tamnih podočnjaka. Sokovi i gazirana pića neće sprečiti dehidraciju, treba piti isključivo vodu.

Dalje, potrudite se da sebi obezbedite dovoljno sna. Pokušajte da prilagodite raspored tako da spavate osam sati. To je period koji je organizmu potreban da se obnovi i odmari. Vaše telo ne može da se oporavi ako ne dobija dovoljno sna.

Dobro je uzimati i multivitamine. Podočnjaci mogu da budu uzrok nedostatka vitamina B 12 s čim je povezana i anemija. Stručnjaci preporučuju i vitamin K i vitamin B6.

Od pomoći će vam biti i kofein iz zelenog čaja, jer on deluje tako da skuplja krvne sudove pa će podočnjaci biti manje vidljivi. Dve kesice zelenog čaja ostavite da odstoje pet minuta u vreloj vodi, izvadite ih i kada se ohlade, držite na očima 15 minuta.

Dodatni saveti:

Rešite se podočnjaka i tamnih kolutova

Koristite i kremu za negu područja oko očiju. Osnovna krema za oči pomoći će vam oko bora, ali nova tehnologija dovela je kreme na novi nivo, pružajući multiefekte koji povećavaju cirkulaciju, smanjuju stres kože i obezbeđuju dosta hranljivih materija koje mogu da smanje podočnjake. Ako su teži slučajevi u pitanju posavetujte se s vašim lekarom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online