Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 18.07.2012.
08:00
Smedia A

Do savršenih obrva u deset koraka

Oblik i izgled obrva izuzetno je važan za celokupan izgled vašeg lica. Nevešto oblikovane, neuredne ili pretanke obrve pokvariće utisak bez obzira na to koliko se potrudili oko ostatka mejkapa.

Foto: ilustracija
 

Kako biste izbegli greške i što jednostavnije došli do idealnog oblika obrva, donosimo vam 10 saveta za lakše oblikovanje.

1. ODLUČITE SE
Pre nego se bacite na posao, odlučite se za stil koji želite da pratite. Oblik lica igra presudnu ulogu u izboru oblikovanja. Obrve s naglašenim lukom najbolje pristaju okruglim, ovalnim i srcolikim licima, dok će lica četvrtastog i trouglastog oblika najbolje izgledati s mekšim obrvama.

2. MALO SAPUNA I VODE
Umijte se nežnim sapunom i mlakom vodom, pa lagano osušite kožu peškirom. Nemojte koristiti piling jer zrnca koja sadrži bi mogla da zapnu u vašim obrvama. Ako imate vremena, namočite peškir u toploj vodi i ostavite ga pet minuta na licu. Topla voda će otvoriti pore i omekšati dlačice, što će čupanje učiniti jednostavnijim i bezbolnijim.

3. OPREZNO S PINCETOM
Prva greška kod oblikovanja obrva je preterano čupanje. Jednom kad pogrešite i rešite se prevelikog broja dlačica, one će vam teško ponovo izrasti onakve kakve su bile i teže ćete postići idealan oblik i gustoću. Zato pazite da ne preterate.

4. PROJEKTUJTE
Pre nego što se latite čupanja, uzmite tri ravna predmeta. Olovka za oči, lenjir ili četkica mogu vam poslužiti. Prvu liniju povucite od početka obrva (linija D na slici) - ona bi trebalo da bude u ravni s spoljašnjim uglom vaše nozdrve. Sve van te linije smete da počupate. Najviša tačka luka obrve mora biti u ravni s spoljašnjom ivicom šarenice oka (linija E), a kraj obrve bi trebalo da bude pod uglom od 45 stepeni od spoljašnje ivice vašeg oka (linija F).

5. PRIPREMITE ALAT
Za oblikovanje savršenih obrva trebaće vam kvalitetna pinceta, veliko ogledalo (po mogućnosti ono koje povećava), mnogo svetla i umirujuće ulje, najbolje ono od aloe vere.

6. VREME JE ZA ČUPKANJE
Pošto ste se pripremili, vreme je za rešavanje viška dlačica. Pratite tri ključne tačke određene u trećem koraku i radije više dlačica odstranite s donjeg ruba obrva, nego s gornjeg obzirom na smer rasta dlačica.

7. NE BOJTE SE MAKAZICA
Ako imate pokoju predugu dlaku koja narušava zamišljeni koncept, nemojte se bojati da je skratite. Poslužite se četkicom za obrve da bi je izolovali i makazicama za nokte je podšišajte. Pazite samo da je ne skratite previše, jer će biti još uočljivija.

8. NEGUJTE IH
Nakon ovakvog, gotovo profesionalnog tretmana, očistite celo lice običnom vodom i osušite peškirom. Sa malo vate nanesite negujuće ulje koje će vam nahraniti i smiriti iziritiranu kožu. Ukoliko odmah idete da se šminkate, sačekajte petnaestak minuta da ulje upije i osuši, savetuje She.

9. OLOVKA VAM JE PRIJATELJ
Olovka za obrve s četkicom može da vas spasi kada nemate vremena da se potpuno posvetite stilizovanju obrva ili u slučaju da ste ih previše i neravnomerno stanjili. Kratkim potezima popunite praznine pa ih počešljajte kada dobijete željeni oblik. Za svežiji izgled nanesite na četkicu malo spreja za kosu koji će savršeno učvrstiti postojeći oblik vaših obrva.

10. ODRŽAVAJTE IH
Odvojite desetak minuta svake dve nedelje za negu obrva. S obzirom da ste ih već oblikovali po želji, biće dovoljno da odstranite samo nekoliko neposlušnih dlačica i opet ćete imati obrve iz snova.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online