Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.01.2010.
22:46
A

Maskara - tajno oružje za zavođenje

Lepo definisane trepavice koje naglašavaju pogled su uvek u modi, pa nije čudno što se maskara može naći u kozmetičkim torbicama i onih devojaka koje ne žele previše šminke na svom licu.

Zahvaljujući maskari, bilo koje boje, oči izgledaju veće, a izražajne oči delotvornije šalju zavodničke signale.

Izbor maskare


Danas se na tržištu može naći velik broj tipova maskare sa efektima poput onih za volumen, vizuelno produženje, šljokičastih, vodootpornih, u boji, maskara za negu trepavica i slično, pa je ponekad vrlo teško odabrati onu pravu.

Otkrivena pre 100 godina

 

Maskara je, pokazale su mnoge ankete, jedan od najomiljenijih kozmetičkih proizvoda, a malo je poznato da je nastala još davne 1915. godine. Te godine se pojavila prva kremasta maskara u tubi sa posebno pakovanom četkicom, svojevrsna preteča današnje maskare koja se mešala sa vodom pomoću četkice. Već 1939. godine nastala je prva vodootporna maskara, a 1958. zapisana je kao godina prvog pojavljivanja maskare kakvu danas poznajemo.

Da biste izbegli metalni uvijač za trepavice, potražite maskare koje imaju i formulu za uvijanje trepavica.

Ukoliko vam, ipak, trepavice izgledaju nekako 'siromašno', odnosno retke su i kratke, trebalo bi odaberete maskare za volumen ili one koje stvaraju efekat veštačkih trepavica.

Imajte na umu da je vodootpornu maskaru teže skinuti, i da vam za to treba posebno sredstvo za uklanjanje, a ukoliko nosite kontaktna sočiva odlučite se baš za nju jer je ipak manja verovatnoća da će se preko dana razmrljati.

Boju maskare izaberi prema sopstvenoj želji jer je sve dopušteno, a za dnevni izgled se možete poigrati zelenim, plavim i ljubičastim nijansama koje će dodatno naglasiti prirodnu lepotu očiju.

Indigo plava i zelena maskara izrazito lepo izgledaju na smeđim očima, a plavima će pristajati ljubičasta. Tamnosiva će dobro izgledati na zelenim i plavim očima.

Saveti za nanošenje

Mnoge od nas su uverene da je nanošenje maskare vrlo jednostavno, ali ukoliko vam trepavice nisu ravnomerno namazane, nastaju grudice, što izgleda vrlo neuredno.

Uvijač za trepavice je takođe koristan pre nanošenja maskare, ali puno devojaka ga izbegava jer misle da uništava trepavice. Ipak, ako naučite da se njime pravilno služite nema opasnosti. Nakon što ga otvorite, stavite ga na gornje trepavice, polako zatvorite i držite tako 15-ak sekundi i nemojte prejako stiskati.

Devojke se uglavnom često zanesu pa ne štede na količini maskare, ali šminkeri ističu da tu treba biti oprezan jer su dva sloja maskare sasvim dovoljna za izražajan pogled.

Nakon što se prvi sloj maskare dobro osuši, nanesite i drugi jer ćete tako sprečiti nastanak grudvica. Ako slučajno stavite malo maskare na kapak ili ispod očiju, obrišite je štapićem za uklanjanje šminke ili komadićem vate.

Pripazite prilikom nanošenja maskare na donje trepavice i pritom budite štedljivi, a prethodno stavite malo pudera u prahu ispod oka da bi sprečili razmazivanje.

Četkicu stare maskare možete iskoristiti za uklanjanje eventualnih grudvica, raščešljavanje slepljenih trepavica, pa čak i uređivanje obrva.

Maskara nakon otvaranja ima rok trajanja četiri meseca, posle čega je treba obavezno baciti zbog bakterija koje su ušle u nju, vazduha koji je počeo da uništava sadržaj i grudvica koje su se stvorile procesom umakanja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online