Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 25.04.2012.
08:00
B92 A

Ženski atributi nekad i danas

Industrija mode u sprezi s kozmetičkom ideal lepote dovela je do morbidnih razmera, a čini se da je broj žrtava te opsesije savršenošću, više pripadnika pronašao među ženskom populacijom.

Prirodno je opet u modi

Međutim, prema najnovijim istraživanjima, čini se da se prirodnost opet vraća u modu i da popularne postaju žene čiji je oblik tela poput peščanog sata - uzak struk i veća zadnjica.

Grudi govore i o ženskom karakteru?

Da je prirodnost ženskog tela opet postala popularna dokazuje i činjenica da su u trendu zvezde poput Selme Hajek ili bujne Kristine Hendriks, a spotovi Dženifer Lopez, koji na uzvišeno božanski način slave valovitost ženskih oblina među publikom doživeli su veliku popularnost.

Opšte je poznato da su muškarce oduvek intrigirale ženske grudi i njihova veličina. Tome u prilog ide i činjenica da je čak postojala i nauka koja je proučavala ženske grudi – sternomanitija. Taj pojam odnosi se na proricanje budućnosti iz oblika i obeležja na grudima, a u današnje vreme ovom se metodom služe i stručnjaci. Tvrde da ženin karakter možemo pročitati iz oblika i veličine njenih grudi.

Ako je verovati sternomantiji, prsa zakrivljena poput patlidžana odaju da dame koje ih nose imaju nordijski temperament i izrazito su oštroumne. Većina žena s okruglim grudima poput jabuke, ne vole često da menjaju partnere i obično se udaju vrlo mlade.

S druge strane, za dame s prsima poput limuna, u seksu ništa nije zabranjeno, a u jednom danu mogu da promene i po nekoliko seksualnih partnera. One često postaju glumice ili vrhunske prostitutke.

Ovu teoriju neki su proglasili pomalo šovinističkom, a danas je malo ko shvata ozbiljno.

Popularizacija oblina

 

Pojam ženskih grudi, u masovnu je proizvodnju došao pre pola veka. Pozamašne obline objavljivane u raznim časopisima, privukle su brojne znatiželjnike, a i danas su opsesija mnogih muškaraca.


Privlačnost ženskih oblina muškarcima je već dugi niz, uz sport, česta tema razgovora, pa stoga ne čudi činjenica da je i autor gore spomenute sternomantije muškarac.


međutim, istraživanja pokazuju da je danas ipak bitnija veličina, a ne oblik grudi. Barem muškarcima.


Tako tek dva posto njih voli male grudi. Najveći broj glasova dobile su četvorke - čak 38 odsto. S peticom bi bilo zadovoljno 19 posto muškaraca, a svega tri odsto, vrlo rado bi se izgubilo u šestici.


Žene su, s druge strane, većinom bile opsednute veličinom svojih zadnjica. Ali, velika stražnjica danas je postala svetski hit. To potvrđuje i plastični hirurg iz Majamija Konstantino Mendieta, koji je definisao četiri ključna oblika ženske pozadine, a njegove klijentkinje najčešće traže oblik A, što označava širu i srcoliku pozadinu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online