Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.03.2012.
08:00
telegraf.rs A

Izbor garderobe razotkriva mnogo više nego što biste htele

Da odeća čini čoveka, odavno se zna, a odnedavno u svetu postoji čitava nauka koja se bavi pojašnjavanjem šta određeni modni stil govori o unutrašnjem stanju žene koja ga nosi...

Klinički psiholog Dženifer Baumgartner smatra da odabir odevne kombinacije drugima otkiva naše tajne težnje koje možda baš i ne bismo tako lako podelili sa drugima. Ovo se posebno odnosi na ženski pol i Baumgartnerova preporučuje svim ženama koje žele da što bolje upoznaju sebe, najpre da zavire u svoj sopstveni garderober.

Odeća otkriva šta se dešava unutar svake ličnosti - vaša razmišljanja, osećanja i želje složene su u vašem ormaru...
 

- Odeća otkriva šta se dešava unutar svake ličnosti. Sva vaša razmišljanja, osećanja i želje složene su u vašem ormaru i sve što vam je potrebno, jeste da ga otvorite i pogledate šta se sve skriva unutra – kaže tridesetčetvorogodišnji psiholog koja je nedavno objavila knjigu koja se bavi objašnjavanjem kako naš stil utiče na to kako nas drugi vide, sa posebnim osvrtom na ključne greške koje dame prave pri kupovini novih komada.

Ona tvrdi da žene najčešće upadaju u zamku kupujući isključivo firmiranu odeću, postaju kupoholičarke ili pak nikada ne napuštaju strogi kancelarijski stil. Takođe, jedna od najvećih grešaka je upadanje u modnu rutinu i nošenje istog stila i ponekad i duže od pet godina.

Puno nakita - loša slika

Jedna od čestih zabluda je da nošenje puno nakita govori o visokom materijalnom statusu. Naprotiv, drugi ljudi previše iskićenu osobu doživljavaju kao nekoga ko se bori sa ozbiljnim novčanim problemima.

Previše dubok dekolte naglašavaju dame koje se osećaju moćno, ali su svesne toga da će drugima na taj način skrenuti pažnju. Opet, previše zakopčanim stilom poručuje se nadređenima i poslovnim saradnicima da u svetu biznisa ženstvenost predstavlja slabost. Žene u visokim potpeticama ostavljaju utisak da su manje inteligentne od svojih koleginica. Međutim, samim tim što su po visini veoma blizu svojim muškim kolegama, one ovo mogu okrenuti u svoju korist i naglasiti da su jednako moćne.

Previše dubok dekolte naglašavaju dame koje se osećaju moćno, ali su svesne toga da će drugima na taj način skrenuti pažnju
 

Farmerke, trenerke, atlet majice i zapuštena kosa predstavljaju ozbiljne znakove upozorenja. Ukoliko vam je ovo postao uobičajeni stil, a ne povremeni vikend fazon, ili ste se previše uživeli u ulogu majke pa dovoljavate da se vidi u kojoj meri ste iscrpljeni ili zbog nečeg patite od osećaja krivice. Nijedno ni drugo stanje ne bi trebalo da pred drugima bude na izvol’te.

Kratka suknjica jedne tinejdžerke govori o devojčici koja bi da svetu stavi do znanja da se detinjstvu polako približava kraj, sa naglaskom na to da ona postaje sve ženstvenija. Isti odevni predmet na dami u godinama razotkriva poražavajuću činjenicu da se ona veoma teško nosi sa zrelim dobom i nikako ne želi da odraste.

- Sve što radimo, od toga kako se hranimo, pa sve do muškaraca sa kojima izlazimo,

Sa 35 prestanite da nosite mini suknje, a sa 47 bikini

motivisano je unutrašnjim faktorima. Ništa stvar ne stoji drugačije ni sa odećom koju nosimo i način na koji je kupujemo. Samo malo obratite pažnju na svoje šoping navike i zavirite u svoj ormar kako bi ste uočili šablon. Tek tada možete da napravite stvarnu promenu, pronašavši savršenu garderobu koja će pristajati vašoj novoj i poboljšanoj ličnosti – poručuje Baumgartnerova.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online