Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 11.02.2012.
08:00
B92 A

Zašto žene lažu o svojoj kilaži?

Dve trećine žena laže o svojoj kilaži i uglavnom govore da imaju oko četiri kilograma manje nego što je to zaista slučaj. Zašto to rade?

Žene vremenom počinju da veruju u sopstvene laži

Istraživači su otkrili da milioni žena smanjuju svoju stvarnu kilažu kada razgovaraju sa partnerom, drugaricom, pa čak i sa mamom. Žene prosečno sebi oduzimaju oko četiri kilograma, a neke čak i do 10.

Upravo zbog tih laži, četvrtina žena ni ne zna koja je njihova prava težina i često kupuju pogrešne veličine odevnih predmeta. Studija sprovedena na oko 2.000 žena piše da dame lažu čak i oko veličine haljina, brusa, pa i broja cipela.

"Većina ljudi priznaje da ponekad kažu malu, belu bezazlenu laž, kada je reč o njihovom telu i težini, ali to što žene toliko često govore neistinu je pomalo sramotno", smatra Vinsent Li, autor istraživanja.

Naročito je zabrinjavajuće ako i one same počinju da veruju u svoje priče. Većina žena priznaje da u razgovorima "skinu" sebi jedan konfekcijski broj, ali jedna od pet tvrdi da nose dva broja manje nego što je to zaista slučaj. Neke idu toliko daleko da odmah bacaju etikete sa nove odeće, kako niko ne bi video koju veličinu su kupile.

Pored kilaže, pripadnice lepšeg pola često tvrde i da su više nego što jesu, konstantno dodajući sebi par santimetara.

Glavni razlog ovih laži je dobijanje na samopouzdanju, a gotovo sve kažu da se od žena nekako i "očekuje" da ne govore istinu o tim stvarima. Rezultati pokazuju da većina žena želi da ima između 50 i 60 kg, a da im veličina grudi bude trojka.

"Gubljenje kilaže nije uvek toliko teško koliko se misli. Samo treba obraćati pažnju na unos namirnica i ograničiti konzumiranje ugljenih hidrata", kaže Vinsent Li.

Subota 11.02.2012. 10:31
HA, HA, "samo"... to su notorne gluposti. Žene se i dan danas muče gladovanjem i suzdržavanjem na svakom ćošku, često puše da ne bi jele...msm gde je tu zdrav život? Naravno da je poželjno, po vlastito zdravlje i estetiku, imati idealnu težinu spram visine, ali, to zaista ne mogu uvek svi. A medijska kampanja je nemilosrdna - kad vidim na šta liče manekenke, uništavaju se u najboljim godinama, poražavajuće je. Trebao bi opet da se pojavi talas sada već 40ogodišnjakinja, koje su kao manekenke unele normalan i zdrav izgled, a ne opet - ofinger izgled a modnu pistu.
Subota 11.02.2012. 13:52
problem koji ne mogu da reshim i nije moj problem glavni je moto , i verujem da je istina sto se tice laganja u vezi tezine , jer one su uvek u pravu , cak i kad je stavis na vagu ona ce reci da je vaga netacna ...naravno prvo treba naci vagu , koja je negde dobro sakrivena ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online